kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
STERLIN
41,0600
BITCOIN
$71.062
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Rumlar KKTC bayrağını yaktı

Rumlar KKTC bayrağını yaktı
16.11.2022
0
A+
A-

Aşırı sağ eğilimli Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) Gençlik Örgütü’nün dün, KKTC’nin kuruluşunu kınamak amacıyla eylem yaptığı ve gençlerin, eylemde KKTC bayrağını ateşe verdikleri bildirildi.

ELAM’ın web sayfasında yer alan fotoğraflar ile açıklamada, ELAM mensubu gençlerin, ellerinde pankartlarla Güney Lefkoşa sokaklarında yürüyüş yaptıkları ve “Bu toprak Yunandır ve hiçbir federal çözüme müsamaha gösterilmez”, “ Kıbrıs’ta Yunan kanı akar, Türklere bir santim bile vermeyeceğiz” şeklinde sloganlar attıkları kaydedildi.

Ersin Tatar, KKTC bayrağının yakmasına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tatar, Güney Kıbrıs’taki gösterilerde KKTC bayraklarının yakıldığını hatırlatarak, “Şehit kanları ile çizilen bayraklarımız, halkımızın onuru ve şerefidir. Bayraklarımız bizlere şehitlerimizin emanetidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1878 yılından bu yana devam eden mücadelemiz sonrasında self determinasyon hakkını kullanan halkımızın istenci ve iradesiyle kurulmuştur. Bayraklarımız ile KKTC kutsalımızdır, bunlara el uzatanlara gereken yanıt elbette verilecektir.” ifadelerini kullandı.

Tatar, Güney Kıbrıs’ta düzenlenen gösterilerde Türk, KKTC ve Türkiye düşmanlığının doruğa tırmandığının bir kez daha görüldüğünü vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“Rum Yönetimi’nin Rum Eğitim Bakanlığının teşvikiyle yollara dökülen Rum gençleri ‘Girne’ye döneceğiz’, ‘Güzelyurt, Maraş bizimdir’, ‘Kıbrıs Yunan’dır’, ‘Türkler, Kıbrıs’tan dışarı’ sloganları atarken KKTC bayrakları da yakılmıştır. Burada esas sorumlu olan Rum gençlerinin beyinlerini Türk düşmanlığıyla yıkayan, onları ırkçı, faşist ve Türk düşmanı olarak yetiştiren Rum Yönetimi ile Rum Ortodoks kilisesidir. Başta AKEL, DİSİ, DİKO olmak üzere Rum siyasi partilerinin yapmış olduğu açıklamalar da değişmeyen Rum zihniyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.”

KKTC DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

KKTC Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Ertuğruloğlu’nun, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünde yaptığı açıklamayı şiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk halkını izolasyonlar altında yaşamaya mahkum etmeyi, hak ve çıkarlarını ihlal etmeyi amaç edinmiş, bu amaçla her türlü yola ve dezenformasyona başvuran bir Rum kurumunun, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlamalarından rahatsızlığının şaşırtıcı olmadığı kaydedilerek, şöyle denildi:

“Kıbrıs Türk halkı, Rum Dışişleri Bakanlığının düşündüğünün aksine, bir ‘azınlık’ değildir, kendi kaderlerini tayin etme hakkını kullanarak kendi devletini kurmayı başaran onurlu bir halktır. Başta Rum Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, GKRY’nin, KKTC’nin varlığına ve kuruluşunun ilelebet kutlanacak olmasına bir an önce alışması gerekmektedir.

KKTC, anavatan Türkiye ile birlikte, Rum tarafının aksine, yapay çözüm formüllerinden uzak, iki devlet olgusuna dayanan ilerici bir politika belirlemiştir. KKTC Dışişleri Bakanlığı, ‘Devlet’ olma kriterlerinin tümünü karşılayan KKTC’nin tanınması için, anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile tam bir uyum içerisinde, gereken adımları atacaktır.”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.