kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4635
EURO
34,7814
STERLIN
40,6047
BITCOIN
$64.039
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’de yumurta tedariğinde kriz yaşanıyor

İngiltere’de yumurta tedariğinde kriz yaşanıyor
16.11.2022
0
A+
A-

Zincir market raflarında tükenen yumurtalar, tedarik sorununu ortaya çıkardı. Üreticiler, maliyetlerinin karşılanmasını ve adil fiyat istediklerini söyledi. İngiltere’de süpermarketler, çiftçilere yumurta üretmeleri için ‘adil bir fiyat’ ödemeyi reddederek ülkenin yumurta tedarik zinciri kaosunu körüklemekle suçlanıyor.

Mail’in haberine göre, Tesco, Lidl ve Aldi de dahil olmak üzere Birleşik Krallık genelinde süpermarketlerdeki boş rafların fotoğrafları, yumurta sektörüyle ilgili kaosu gözler önüne seriyor.Wetherspoons, yumurta kıtlığı nedeniyle kahvaltı yerine geçen ürünler sağlarken, Norwich’te yumurtaya dayanan popüler bir fırın, tedarik zincirindeki bozulmanın ‘felaket’ olduğu konusunda uyardı.

“Tek istediğimiz, maliyetlerimizi karşılamak”

Yumurta üreticisi, Ioan Humphreys, “Çiftçiler olarak yumurta üretmek istemediğimiz için değil, yumurta üretmeye gücümüz yetmediği için. Tek istediğimiz, maliyetlerimizi karşılamak ve İngiliz yumurtası üretmeye devam etmek için adil bir fiyat.” dedi.

Yumurta Üreticileri Birliği: 10 ay önce uyardık

İngiliz Serbest Tarla Yumurta Üreticileri Birliği, “10 ay önce, üreticilerin ürünleri için adil bir fiyat ödenmezse üretimi durduracakları ve zincirleme etkinin daha az tavuk ve daha az yumurta şeklinde sonuçlanacağı konusunda uyarmıştık.” ifadesini kullandı.

İngiliz Yumurta Endüstrisi Konseyi, herhangi bir kıtlığın farkında olmadıklarını, ancak “arz ve talep açısından dalgalanma yaşanabileceğini ve şu anda bulunabilirliğin oldukça sıkı olduğunu” da sözlerine ekledi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

  1. Zekkooo says:

    Yandık abi sabah yiyeceğimiz bi gıda yumurta vardı, oda Rahmetli oldu😂