kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5316
EURO
34,8575
STERLIN
40,5157
BITCOIN
$66.240
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

KKTC’de son yılların en büyük orman yangını devam ediyor

KKTC’de son yılların en büyük orman yangını devam ediyor
23.06.2022
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 21 Haziran’da Gazimağusa’ya bağlı Ağıllar ile Mersinlik köyleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda başlayan yangına müdahale sürerken, rüzgarın etkisini artırmasıyla alevler bazı köyleri tehdit etmeye başladı. Havanın kararması nedeniyle yangına havadan müdahale dururken, Mersinlik köyünde yaşayanlar tahliye edilmeye başlandı.

Bölgede bulunan devlet ve hükümet yetkilileri ile belediye başkanlarının açıklamalarına göre, yangın tüm şiddetiyle devam ediyor. Mersinlik’in yanı sıra, Ardahan köyünün de bir kısmının tahliye edilmesi bekleniyor.

YANGIN AĞILLARA SIÇRADI, HAYVANLAR ÖLDÜ

Yangın bölgesindeki bazı ağıllarda hayvanlar öldü. Yangına havadan müdahalenin günün ağarmasıyla saat 05.30 civarında yeniden başlaması öngörülüyor.

Mersinlik civarındaki diğer köyler de alevlerin tehdidi altında ve başta belediyeler olmak üzere yetkililer bazı önlemler alıyor, halka uyarılar yapıyor. Birçok kent ve köyde camilerden yapılan anonslarla da yangınla mücadeleye katkı isteniyor.

27 YIL ÖNCEKİ YANGINDAN DAHA BÜYÜK OLABİLİR

AA’nın haberine göre; Mersinlik bölgesinde yanan alanın 1995’teki Beşparmak Dağları yangınından daha büyük olduğu tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel de Mersinlik’te devam eden yangınla ilgili yerinde inceleme yapmak üzere yeniden bölgeye geldi. Tatar ile Üstel, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ve diğer yetkilerden bilgi aldı.

Üstel, Bayrak Radyo Televizyonu’nda (BRT) katıldığı canlı yayında “Mersinlik bölgesindeki yangın maalesef rüzgarın etkisiyle şiddetlendi, büyük bir felaket yaşanıyor.” diyerek, buna karşı tüm halkın ve ekiplerin koşmasına rağmen Mersinlik köyünde tahliyeye başladıklarını bildirdi.

Sabah 05.00 sıralarında yangına havadan müdahalenin yeniden başlayacağını belirten Üstel, herkesin seferberlik bilinciyle görev yaptığını vurguladı.

Kıbrıs için anlamlı işbirliği: 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter

İskele’nin Mersinlik bölgesinde başlayan ve 3’üncü gününe giren yangın umutlandıran bir işbirliğine de sahne oldu. Kıbrıslı Rum yetkilere Birleşmiş Milletler aracılığıyla yapılan yardım çağrısı sonucu 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopterin görevlendirildiği açıklandı.

CYBC’nin haberine göre Kantara bölgesindeki yangının söndürülmesi için Kıbrıs Cumhuriyeti’nin imkanları da seferber edildi ve yangının söndürülmesi için çabalar sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı.

Yangının Flamudi, Ardana, Mandres, Ayos Andronikos ve Ayos Yakovos köylerini etkilediği,  Akatu köyüne doğru ilerlediği de paylaşıldı.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.