kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4965
EURO
34,7554
STERLIN
40,5500
BITCOIN
$63.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

“Kıbrıs sorununun çözümü çıkmaza girmedi”

“Kıbrıs sorununun çözümü çıkmaza girmedi”
19.07.2019
0
A+
A-

Kıbrıs sorununun çözümünde çıkmaza girildiğini düşünmediğini belirten Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki eylemlerinin işleri zorlaştırdığını söyledi.

Sputnik’e açıklamasında, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj keşif çalışmalarını değerlendiren Hristodulidis, “Kıbrıs sorununun çözümünde çıkmaza girdiğimizi düşünmüyorum. Ancak Türkiye’nin eylemleri işleri zorlaştırıyor, diyaloğun Crans-Montana’da durduğumuz yerden devam etmesine izin vermiyor” ifadelerini kullandı.
Kıbrıslı bakan, görüşmelerin yeniden başlatılması konusunda, “Bunun en kısa zamanda gerçekleşmesi için tarafımızdan mümkün olan her şey yapılıyor” dedi.

Tek çıkış yolunun, iki taraf arasında diyaloğun olduğunu kaydeden Hristodulidis, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyalogdan başka seçenek yok. Ancak Türkiye ile diyalog yoluyla bölgedeki durumla ilgili doğru tepki verebilir ve kararlar alabiliriz. Bölgenin coğrafyasını değiştiremeyiz ve bu yüzden bölge ülkelerinin sorunları için çözümlerin bulunmasını sağlamalıyız”.

Sputnik’e açıklamasında, Kıbrıslıların müzakere masasına dönmeye hazır olduğunu kaydeden Hristodulidis, “BM’nin girişimi devam ediyor. Size şunu diyebilirim ki, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunanistan hükümeti bu çabalara destek vermeye hazır olduklarını açıkladı. Avrupa Birliği raporunda açıkça belirtildiği gibi amaç, diyalogun sürmesi için koşullar yaratmak” ifadelerini kullandı.

Hristodulidis daha önce ‘Ekonomist’ Konferansı’nda, Türkiye’yle işbirliğinden yana olduğunu söylemişti. Bakan, Kıbrıs’ın dış politikasının amacının, “Kıbrıs sorununun çözümünden sonra Türkiye’nin de dahil olabileceği bir bölgesel güvenlik ajansının” kurulması olduğunu dile getirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.