kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
STERLIN
41,1292
BITCOIN
$70.721
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

KKTC Başbakanı Erhürman, istifasını sundu

KKTC Başbakanı Erhürman, istifasını sundu
09.05.2019
0
A+
A-

KKTC Başbakanı Erhürman, şu an Meclis içinde bir ‘koalisyon formülünün’ barındığını düşündüğünü ifade ederek, “Şu anda erken seçimin ülke için doğru olacağı kanaatinde değilim” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya istifasını sunan Başbakan Tufan Erhürman, istifa sonrası açıklamada bulundu.

Başbakan Erhürman’ın açıklaması şöyle:

“Hükümetimizin ve şahsımın istifasını Sayın Cumhurbaşkanı’na sundum. Teamüller gereği Sayın Cumhurbaşkanı, bir tur görüşme yapacak diğer partilerle, ardından da kendi programına göre hafta başı veya en geç hafta ortası görevlendirmeyi yapacak. Benim gözümde doğru olan görevlendirmenin bir an evvel yapılması. Ve yine doğru olan, Meclis’te en çok vekile sahip siyasi partiye yani UBP’ye bu görevin bir an önce verilmesi lazım. Biran önce dememin sebebi şu; ülke ciddi bir ekonomik sıkıntı sürecinden geçiyor ve istikrara ihtiyaç durumundayız. Zaten hükümet ha bugün ha yarın gidiyor diyerek istikrar yaşayamadık. Biran önce umut ediyorum ki bu çalışmalar tamamlanır ve yeni hükümet kurulur, görevine başlar. Bu düşüncelerimi Sayın Cumhurbaşkanı’na aktardım, yeni hükümete gelecek olan kimse, şimdiden başarılar dilerim.”

Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan Erhürman, “Olası koalisyon senaryolarında, CTP’nin bulunma durumu var mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bu konuda şuan açıklama yapmak doğru olmaz ama elbette benim kişisel düşüncelerim var. Biliyorsunuz, bu akşam CTP’nin Parti Meclisi var. Parti Meclisi toplantımızı yapmadan benim herhangi bir şey söylemem etik değil.” Başbakan, olası erken seçim sorusunu işe şöyle yanıtladı: “Erken seçim için bizim bir yaklaşımımıza gerek yok. Koalisyon formülü ortaya çıkmazsa, Anayasa’ya göre olacak olan erken seçime gitmektir. Ama ben bir koalisyon formülünün meclis içinde barındığını düşünüyorum. Şuanda erken seçimin ülke için doğru olacağı kanaatinde değilim. Şuanda koalisyon formülü ihtimalleri meclis içinde var. Önce onların denenmesi, ardından da erken seçimse, erken seçime gidilmesi gerek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.