kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
STERLIN
41,1598
BITCOIN
$70.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Akıncı’dan ‘sınırlar kalksın’ mesajı

Akıncı’dan ‘sınırlar kalksın’ mesajı
08.10.2018
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta her iki toplumun barış ve huzur içinde var olması için üç yıldır çaba içinde olduğunu ifade ederek, “Bundan sonra da elbette haklarımızdan eşitliğimizden, özgürlüğümüzden, güvenliğimizden taviz vermeden bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Akıncı, Akıncılar’ın yol sorunuyla ilgili sıkıntılarının aşılması için Cumhurbaşkanlığı ve hükümet olarak uğraş verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, 12. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı’na katılarak, açılışta bir konuşma yaptı.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros’un köye giriş yolunda yaşanan sıkıntıları dile getirmesine değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, Akıncılar’ın yol olarak iki derdi olduğunu, Belediye Başkanı’nın, yılların derdi olan Güney’e giden yoldan bahsetmediğini, Kuzey’e giden yoldaki sıkıntılardan bahsettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve hükümet olarak her iki yol için de uğraştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ancak bazı engeller vardır ki, Kıbrıs sorununun içinde bulunduğu durum nedeniyle, oralarda gecikmeler oluyor, sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:

“Biz elbette Kıbrıs’ta, sadece Luricina’da değil, Kıbrıs’ın bütün 180 kilometre boyunca hiç bir engel kalmasın, bütün kapılar açılsın, her iki toplum, barış, huzur içinde bu adada var olabilsin, bunun koşullarını yaratmayı istiyoruz. Bunun için de üç yıldır çaba içinde olduk. Bundan sonra da elbette haklarımızdan eşitliğimizden, özgürlüğümüzden güvenliğimizden taviz vermeden bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Ama, bir yandan bu uğraşlar sürerken, öte yandan da günlük işlerimizi ihmal etmememiz lazım.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Akıncılar’ın yol ile ilgili sıkıntılarının ivedilikle aşılacağına inandığını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı olarak her türlü katkıyı, takipçiliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşi Meral Akıncı, standları ziyaret ederek, alışveriş yaptı. (TAK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.