kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
STERLIN
40,6667
BITCOIN
$65.209
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Akıncı: Kıbrıs Türkü’nün uluslararası arenada yer edinmesi kaçınılmaz

Akıncı: Kıbrıs Türkü’nün uluslararası arenada yer edinmesi kaçınılmaz
09.04.2018
0
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Serdarlı Sestaları 6. Bahar Şenliğinde yaptığı konuşmada Kıbrıs konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türkünün geleceği için Kıbrıs meselenin, hayati önem taşıdığını belirterek, Kıbrıs Türk’ünün kendi özgün kimliğini koruyarak var olmak istediğinin altını çizdi.

Akıncı, Kıbrıs Türk’ünün gelecek belirsizliği içinde olmaması gerektiğinin ayrıca uluslararası arenada bir yer edinmesinin kaçınılmaz olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bu topraklarda elli yıla varan bir müzakere süreci yaşandığını anımsatarak, “önümüzdeki hafta Rum liderle bir araya geleceğiz. Ada’nın ve bölgenin geleceğini, bu bölgede ve adada istikrarın olmasının gerekliliğini, aynı pencereden görebiliyormuyuz, geleceğe dair vizyonumuz örtüşebiliyormu yoksa çok farklı algı ve davranış biçimleri içerisinde mi yol alacağız?” dedi.

Akıncı söylediği bazı şeylerin yanlış anlaşıldığını yada yanlış tarafa çekilmek istendiğini ifade ederek, dün bu yönde bir açıklama yapma gereği duyduğunu bugün ise bunun bir kez daha altını çizmek istediğini söyledi.

“Ben bu  halkın  seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak üç yıl önce vaat ettiğim ne varsa onu muhafaza ediyorum. O çizgim çerçevesinde çözüm perspektifini gündemimin başında tutuyorum” diyen Akıncı, tam 50 yıl sonra garantörlerin de dahil olduğu beşli konferansı kurulması aşamasına nasıl getirildiğini herkesin bildiğini anımsattı.

Akıncı İsviçre de beşli konferans toplanabilmiş ise  Kıbrıs Türk tarafının ve onun liderlerinin çabasının büyük olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini belirtti. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.