kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3505
EURO
35,1028
STERLIN
41,0725
BITCOIN
$70.766
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Akıncı, Rum lider ile görüşebileceği mesajını verdi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ın çevresindeki doğalgaz ve enerji yataklarının akıl yolunda birleşilmesi gerektiği uyarısını yineledi.

Akıncı, Rum lider ile görüşebileceği mesajını verdi
26.02.2018
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ın çevresindeki doğalgaz ve enerji yataklarının akıl yolunda birleşilmesi gerektiği uyarısını yineledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum lider ile görüşebileceği mesajını da verdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güneydeki sondaj çalışmalarına ilişkin girişimlerin ve bu çalışmaların geri çekilmesinden çıkarılması gereken dersler olan örnek bir konu olduğuna işaret etti.

Akıncı bu zenginliklerden her iki toplumun da hakkı olduğunu anımsattı.

Akıncı “Kıbrıs’ın çevresindeki doğalgaz ve enerji yatakları eğer akıl yolunda birleşilmezse, eğer bu zenginliklerde her iki toplumun da hakkı olduğu kabul edilip bunun gerekleri yerine getirilmezse ve bu konu iki toplum ile başta Türkiye ve Yunanistan arasında işbirliği alanı olma yönünde değerlendirilmezse olacak olan bu durumdur’ dedi.

Akıncı doğal kaynaklar konusunda ara formüller üretilebileceğine de dikkat çekti.

‘Kıbrıs’ta iyi olacak olan ve yapılması gereken Rumların bir anlayış değişikliğine gitmesi ve bugüne kadar kurulamayan adil kalıcı bir çözümün gerçekleştirilmesidir. Bunu yapmak istemiyorlarsa bile doğal kaynaklar alanında ara formüller üretilebilir, işbirliği imkanları yaratılabilir.’

Cumhurbaşkanı Akıncı Rum lider ile planlanmış bir görüşme olmadığını söylerken biraraya gelebilecekleri mesajını da verdi.

Rum Lider Anastasiadis ile şu anda planlanmış bir görüşmesi olamadığını da belirten Akıncı, önümüzdeki süreçte Rum tarafının niyeti nedir, bugüne kadarki anlayışları devem edecek mi yoksa çözüm üreten, uzlaşma arayan bir tavır mı sergileyecekler, bu niyetin ne olduğunu anlamak için bir araya gelmelerinin gerekli olacağını belirtti. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.