kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2093
EURO
35,0155
STERLIN
40,9604
BITCOIN
$67.364
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra için özel vize talebi

İngiltere’nin başkenti Londra’daki sermaye grupları, ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı vermesinin ardından yabancıların Londra’da serbestçe çalışmasını ve yaşamasını sağlamak üzere kente özel bir vize rejimi uygulanmasını talep etti.

Londra için özel vize talebi
11.11.2016
0
A+
A-

graffitti-london-cathedral-bw

İngiltere’nin başkenti Londra’daki sermaye grupları, ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı vermesinin ardından yabancıların Londra’da serbestçe çalışmasını ve yaşamasını sağlamak üzere kente özel bir vize rejimi uygulanmasını talep etti.
İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times’ın haberine göre, Londra Ticaret ve Endüstri Odaları (LCCI) öncülüğünde iş dünyası liderleri, Londra’da yabancıların çalıştırılmasına izin verecek özel bir vize rejimini öneren teklifi İngiliz hükümetine iletti.
Teklife ilişkin olarak LCCI Politika Direktörü Sean McKee, “Şehrimiz yabancı göçmenler olmazsa çöker. Londra için biraz daha farklı bir göçmen politikasına ihtiyacımız var. Londra’nın geleceği için hükümetin göçmen politikasını bir ölçüde esnekleştirmesi son derece önemli.” ifadelerini kullandı.
LCCI’nın teklifine göre, Londra’da çalışmak için vize alanlara özel bir sosyal sigorta numarası verilmesi halinde yabancıların çalışma alanı sadece Londra ile kısıtlanabilir. Teklifte, Londra’da çalışan birinin işinden çıkarılması, 60 gün içerisinde yine Londra’da bir iş bulamaması halinde ülkesine geri gönderilmesi gibi ağır şartlar da bulunuyor.
Londra Belediye Başkanı Sadık Han’ın ofisinden dün konuya ilişkin yapılan bir açıklamada da, “Londra’daki şirketlerin en iyi yeteneklere ulaşabilmesinin önünde engel oluşturabilecek vize düzenlemelerinin geliştirilmesi için hükümete telkinde bulunuyoruz.” ifadesine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.