kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2778
EURO
35,0121
STERLIN
40,8619
BITCOIN
$66.446
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere, AB pazarından çıkmaya niyetli değil

Bakan David Davis, ülkesinin AB’yle serbest ticaretten yana olduğunu söyledi.

İngiltere, AB pazarından çıkmaya niyetli değil
12.09.2016
0
A+
A-
David Davis

David Davis

Avam Kamarası’nda Britanya’nın Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışına dair yol planını tanıtan Bakan David Davis, ülkesinin AB’yle serbest ticaretten yana olduğunu söyledi.

Davis, serbest ticaretin çalışanların AB ve Britanya arasında bireylerin serbest dolaşım hakkıyla güçlendirilmesine ise karşı olduklarını vurguladı. 23 Haziran’daki Brexit referandumu sonrasında göreve getirilen David Davis, ülkesinin AB pazarına giriş hakkını kaybetmek istemediğini, ancak ‘onun parçası olmayacağını’ dile getirdi.

AB ile Britanya arasında bir tür serbest ticaret antlaşmasının ‘tek taraflı bir hediye’ olmadığını söyleyen Davis, bunun her iki tarafın da çıkarına olacağını savundu.

Davis, göçün kontrol edilmesinin Britanya hükümet için ‘büyük önemde’ olduğunu ve bundan dolayı da çalışanların serbest dolaşım hakkına karşı olduklarını yineledi. Alman otomobil sanayinin Büyük Britanya’ya yaptığı ihracatı örnek veren David Davis, bu nedenle de ikili bir ticaret antlaşmasına AB ülkelerinin onay vermesini beklediklerini kaydetti.

Britanya’nın AB’den ayrılma kararının ardından birlikten çıkış müzakerelerinde en çok zorlanacağı noktalardan biri olarak serbest ticaret anlaşması gösteriliyor.

AB’den bugüne kadar yapılan açıklamalarda, böylesi bir antlaşmanın sadece AB’nin 4 temel hakkının kabul edilmesi halinde mümkün olacağı vurgulanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.