kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
STERLIN
42,4311
BITCOIN
$67.916
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
28°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
29°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
28°C

Benefit için eğitim şart

Benefit için eğitim şart
23.01.2014
0
A+
A-

benefit math

İşçi Partisi İngilizce, matematik ve bilgisayar becerisi olmayan kişilerin eğitim almadıkları sürece iş arama yardımından faydalanmaması gerektiğini savundu.  İnsanların İngilizce ve matematik becerilerinin şok edici derecede kötü olduğunu söyleyen Gölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Rachel Reeves, partisinin sunduğu tasarı ile yılda 300 bin kişi bu yeni düzenlemeden etkilenmesi bekleniyor. Düzenleme ‘Job Seekers Allowance’ denilen, kişilere iş arama süreçlerinde verilen yardımdan faydalanmak için yapılan başvuru tarihinden altı hafta içinde bir teste girme zorunluluğu getiriyor. Reeves, temel İngilizce ve matematik bilgisine sahip olmayan kişiler için iş bulmanın zor olduğunu ve bu beceri eksikliğinin insanları düşük maaşlı işlere ve sosyal yardımlara muhtaç bıraktığını savunuyor. İşçi Partisi’nin tasarısında sosyal yardım talebinde bulunanların önce bir sınava tabi tutulacağını, eğer geçemezlerse sosyal yardımlardan faydalanabilmek için eğitim almaları gerekeceği vurgulanıyor.

Rachel Reeves

Hükümetin bu konudaki politikalarını yetersiz bulan Reeves, “Hükümet, başarısız İstihdam Programı’ndan çıkan iş aramakta olan kişilerin sözlü ve sayısal bir eğitimden geçeceğini söylüyor. Fakat bu, o kişilerin sosyal yardım başvurusunda bulunduktan üç yıl sonra olacağı anlamına geliyor” dedi.  İşçi Partisi lideri Ed Miliband İngiltere’nin yaşam maliyeti krizi yaşadığını ve çalışmak isteyen fakat iş bulamayan birçok insan olduğunu kaydetti. Bu tasarıyla insanları yaşam maliyetlerini karşılayabilecekleri bir iş bulabilmeleri için daha donanımlı hale getirmek istediklerini belirtti.

Muhafazakar Parti yetkilileri ise Reeves’i Muhafazakar politikalarına benzer fakat daha kötü bir versiyon oluşturmakla suçluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.