kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
STERLIN
42,4311
BITCOIN
$67.829
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
27°C
LONDRA
27°C
Açık
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
30°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C

Chase Farm’da Acilde ölüm skandalı

Chase Farm’da Acilde ölüm skandalı
22.01.2014
0
A+
A-

chase farm

Chase Farm Hastanesi’nin acil servisinin 9 Aralık’tan itibaren kapatılmasının bir çocuğun ölümüne neden olduğu iddia ediliyor. İngiliz basınında geniş yankı uyandıran olayda, 2 yaşındaki bir çocuğun,  acil servisin kapatıldığını bilmeyen annesi tarafından hastaneye götürüldüğü ve hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

İddialara göre annesi Maryam tarafından Çarşamba gecesi saat üç civarında Chase Farm’a götürülen Muhammad Hashir Naveed için hemşireler ambulans çağırmış olsa da çocuk kurtarılamadı. Maryam’in haberi olmayan değişiklikle Chase Farm hastanesinin doğum ve acil servis birimleri kapatılmış ve bu hizmetlerin bölgedeki North Middlesex ile Barnet hastanelerine sevk edilmesi kararlaştırılmıştı.

2 yaşındaki Hashir’in gece saat dörtte hayatını kaybetmesi Chase Farm’daki hizmetlerin azaltılmasına karşı çıkmış olan bölge sakinleri ve toplumsal kuruluşların endişelerini tekrar gündeme getirdi.

“Save Chase Farm- Chase Farm’ı Kurtarın” grubunun sözcüsü Kieran McGregor Sağlık Bakanı ve diğer yetkilileri hastanenin küçültülmesi kararını yeniden gözden geçirmeye çağırdı. Düzenlemeye karşı uzun süre mücadele eden ve bir dönem belediye meclis üyesi seçmeyi başaran grubun sözcüsü: “Chase Farm’ı kurtarın grubunun en büyük endişesi bunun gibi bir trajedi yaşanmasıydı.Böyle bir vakanın tekrarlanmasından korkuyoruz. Gerekli sağlık altyapısı sağlanmadan söz konusu servisler devre dışı bırakıldı” dedi.

Chase Farm’ın doğum ve acil servislerinin kapatılması geçtiğimiz yıl Enfield bölgesinin en tartışmalı konularından birisiydi. Sivil toplum kuruluşları ve İşçi Partisi temsilcileri geçen Kasım ayında kapatma kararına karşı başlattığı yasal süreci kaybetmişti. Barnet, Enfield ve High Barnet’teki aile hekimleri acil servis hizmetlerinin Barnet ve North Middlesex hastanelerinde toplanmasını talep etmişlerdi. Chase Farm’da da sabah dokuz ile akşam dokuz arası acil bakım verilmesi kararı alınmıştı.

“YENİ TRAJEDİLER YAŞANABİLİR”

Tottenham İşçi Partisi Milletvekili David Lammy Hashir’in ölümü hakkında yayınladığı tweet’inde “Londra’daki acil servis birimlerinin kapatılmasının durdurulması gerektiğini gösteren çok üzücü bir örnek” ifadesini kullandı.

Aile dostları Maryam’in önce Chase Farm’a gitmiş olması, sonradan oğlunun başka bir hastaneye yetiştirilmek zorunda kalmış olmasının çocuk için hayatı önem taşıyan yarım saatin kullanılamamış olduğunu iddia etti. Hastane ve aile hekimleri tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Barnet ve Chase Farm Hastaneleri Vakfının sözcüsü ambulansın hemen çağrılmış olduğunu, çocuk North Middlesex’e varana kadar görevlilerin ellerinden geleni yaptıklarını savundu. Başından beri Chase Farm’ın küçültülmesine karşı olan Enfield North Muhafazakar Parti milletvekili Nick de Bois ise bölgedeki hastanelerle ilgili yeni düzenlemenin insanların kafasını karıştırdığını belirtti. De Bois, halkın alışkın olduğu kaza ve acil birimlerine bir de acil bakım kategorisi eklenince, vatandaşların panik anında hangi tür hastalıkların hangi kategoriye girdiğine karar veremeyeceğini, bu nedenle yanlış hastaneye gitme şanslarının yükseldiğini kaydetti.

HASTALAR BAİKA HASTANELERE YÖNLENDİRİLİYOR

Chase Farm Hastanesi’nin acil servisi Barnet, Enfield ve Haringey Sağlık Komitesi’nin Ekim ayında aldığı karar doğrultusunda kapanmıştı.  9 Aralık’tan itibaren hizmet vermeyen hastaneye gelen hastalar Edmonton’daki Nort Middlesex ile High Barnet’teki Barnet Hastanesi’ne yönlendiriliyorlar. Chase Farm’da da acil servisin yerine 12 saat süre ile açık tutulacak ve kırık, incinme gibi vakalara bakılacak bir ünite kurulacak.

Hastanenin doğum servisi de Kasım ayında uygulamaya geçen kararla birlikte kapanmış; doğum için gelen kadınlar diğer iki hastaneye yönlendirilmeye başladılar.

ali demirbag web

Ali Demirbağ –Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği Başkanı

‘CHASE FARM YANLIŞINDAN GERİ DÖNÜLMELİ’

Muhammad Hashir Naveed adındaki 2 yaşındaki çocuğu malesef trajik şekilde kaybettik, burda öncelikle acılı ailenin acısını paylaşmak isterim.

Hastanelerde Basamaklı Sağlık sisteminde zincirin parçası olan Acil servislerin kapatılması ise daha hassas bir konu; temel prensip ihtiyacın azalması, alternatiflerin ortaya çıkması ile olur. Malesef tablo böyle değil. Barnet ve Middlesex Hastanelerinin acil bölümleri Chase Farm’ın acil servisi varken, kendi hedefleri olan 4 saatlik bekleme süresini aşıyordu. Üzerine Chase Farm hastanesinin acilinin yükünü taşıyamacağını düşünmek için Doktor veya Hastane yöneticisi olmaya gerek yok. Bu tartışmalar ne zaman gündeme gelse bunun yanlışlığından bahsetsem Middlesex Üniversite Hastanesine yapılan £100 milyon tutarındaki yatırımdan bahsettiler. Anlatmaya çalıştığım, hastaya, hastaneye yaptığınız boya badananın, takılan pencerenin, yere döşenen taşların bakmayacağı veya alınan aletlerin tedavi edemeyeceği. Yeteri kadar doktorunuz ve hemşireniz yok ise bakamayacaksınız. Özellikle Birinci basamak dediğimiz mevcut şekilde yapılanan GP surgery’leri problemin kaynağı olarak görmekteyim. İnsanların acile gidişlerinin büyük bir çoğunluğu malesef GP’lerinden alamadıkları servis ile bağlantılıdır. Zaman zaman Acil girişlerinin %40-50 seviyelerinde acil olmayan hasta girişi görülebilir. Bu problemin çözümünde daha uzun süreli ve hafta sonları açık GP’ler ve tanıda daha aktif rol oynayan klinikler aracılığı ile gidilebilinir.

Sonuç Chase Farm hastanesinin küçültülmesi kararı yanlıştı. Bu yanlıştan diğer trajik kazaları önlemek adına dönülmesinde fayda var görüşündeyim. Ancak görünen o ki karar uygulanacak.

ITSEB olarak özellikle hali hazırda sıkıntılı olan sağlık hizmetleri dil bariyeriyle karşı karşıya olan toplumun mağduriyetini minimuma indirmek için çalışmalarımız sürmekte. İnsanlarımızdan bölge GP’leri ile ilgili şikayetlerini 077 1474 1474 nolu telefona mesaj gönderek bildirmelerini rica ediyoruz. Mesajda hangi GP olduğunu ve problemi yazarlar ise biz hasta ile iletişime geçip yardımcı olmaya çalışacağız.

Nick de Bois MP web

Enfield Milletvekili Nick de Bois, 2 yaşındaki çocuğun ölümünü meclis gündemine taşıyarak Başbakan’dan görüşmek için randevu istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.