kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
STERLIN
40,8645
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kraliçe, hükümet programını açıkladı

Kraliçe, hükümet programını açıkladı
12.05.2012
0
A+
A-

queen_kapak-1İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, dün (9 Mayıs Çarşamba) yaptığı konuşmayla koalisyon hükümetinin bir yıllık programını açıkladı.

Kraliçe, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla Lordlar Kamarası’nda yaptığı konuşmada hükümetin yasama programının ekonomik büyüme, adalet ve anayasal reforma odaklandığını kaydetti.

Hükümetin önceliğinin, bütçe açığını azaltmak ve ekonomik istikrarı sağlamak olduğunu ifade eden Kraliçe, girişimcileri desteklemek için rekabet yasasında reform yapılacağını kaydetti.

Finans sektörü, bankacılık sistemi, yardım kuruluşları, emeklilik sistemi, yargı sistemi, teftiş komisyonu, çocuk ve yaşlı bakımı, seçim sistemi yönetimi gibi konularda da reformlara gidilmesinin planlandığını belirten Kraliçe 2. Elizabeth, Lordlar Kamarası’nın yapısının reformu için de yasa tasarısı hazırlanacağını belirtti.

İngiltere Kraliçesi, ayrıca hükümetin, organize suçlarla mücadele ve sınır güvenliği için Ulusal Suç Ajansı (NCA) oluşturulması için yasa tasarısı hazırlanacağını vurguladı.

İfade özgürlüğü ve iftira yasası reformu için hükümetin yeni yasa taslağı önerileri olacağını belirten Kraliçe, ayrıca istihbarat ajanslarının reformu için de yeni yasaların çıkarılacağını söyledi.

İngiliz hükümetinin güvenli ve istikrarlı bir Afganistan için, İran dahil dünya genelinde nükleer silahların yayılması tehdidini önlemek için destek vermeye devam edeceğini belirten Kraliçe 2. Elizabeth, “Hükümetim, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da, siyasi ve ekonomik özgürlüğün yaygınlaştırmasına destek verecektir” şeklinde konuştu.

GELECEK YIL G8’IN BAŞKANI

Gelişmekte olan ülkelerle İngiliz hükümetinin stratejik ortaklıklar oluşturmaya devam edeceğini vurgulayan Kraliçe, avro bölgesinde bulunmayan İngiltere’nin, bu bölgedeki borç krizinin dışında yer almaya devam edeceğini kaydetti. İngiltere Kraliçesi ayrıca, ülkesinin gelecek yıl G8’in başkanlığını yürüteceğine de dikkati çekti.

Kraliçe, konuşmasının sonunda Olimpiyat Oyunları için dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerin bu yaz Londra’da ağırlanacağını söyledi.

İngiliz Parlamentosu’nda son yasama yılının açılışı, 25 Mayıs 2010 tarihinde, genel seçimin hemen ardından yapılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.