kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2228
EURO
37,0771
STERLIN
44,5505
BITCOIN
$67.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
16°C
LONDRA
16°C
Açık
Çarşamba Parçalı az bulutlu
17°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Batı Afrika’dan 1,5 tonluk ssrar sevkiyatı: Dört kişi hapis cezası aldı

Batı Afrika’dan 1,5 tonluk ssrar sevkiyatı: Dört kişi hapis cezası aldı
20.10.2024
0
A+
A-

Bir grup adam, 1.500 kilo esrarı Gana’dan Birleşik Krallık’a Batı Afrika unu çuvalları içinde ithal etti. Narkotik madde, Gari tozu çuvallarına gizlenmiş halde, 19 Aralık 2019’da Essex’teki Tilbury Limanı’nda bir konteynerin içinde bulundu.

Ulusal Suç Ajansı (NCA) ve Sınır Gücü memurları konteyneri arayarak 2.335 paket bitkisel esrarı tespit etti. Esrarın tahmini piyasa değeri 4,3 milyon sterlin olarak belirlendi.

1,5 ton ağırlığındaki esrar çuvallardan çıkarılarak sahte paketlerle değiştirildi. 13 Ocak 2020’de, sahte paketler NCA görevlilerinin gözetiminde Kuzey Londra’daki bir endüstriyel alana taşındı.

54 yaşındaki Daniel Yeboah, Hackney’deki Homerton High Street’te sahte bir imza kullanarak teslimat notunu imzaladı. 52 yaşındaki Kwaku Addae Bonsu, Edmonton’daki Arthur Road’da, endüstriyel alanın çevresinde arabasıyla dolaşırken gözlemlendi.

Diğer iki kişi, Essex’in Grays bölgesinden Edward Adjei ve Stratford’dan Kristoffen Baido da olay yerinde görüldü. Uyuşturucuların kayıp olduğunu fark eden grup, farklı araçlarla kaçtı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde hepsi tutuklandı: Yeboah ve Adjei Homerton’da, Baido Stratford’da, Bonsu ise Edmonton’da yakalandı.

Adjei’nin Toyota’sındaki araç kamerasından indirilen görüntüler, konteynerin varışından hemen sonra Baido ve Yeboah ile yaptığı telefon görüşmelerini ortaya çıkardı. Yeboah, Adjei’ye yaptığı bir görüşmede, “Kardeşim, biraz dikkatli ol. Biraz şüpheli görünüyor.” dedi.

Baido’nun cep telefonunda bulunan kısa mesajlar ve e-postalar, uyuşturucuları teslim alma planını ve kimliğini gizlemek için sahte bir isimle kiraladığı yeri ortaya çıkardı.

Dört sanık, 18 Ekim Cuma günü Southwark Kraliyet Mahkemesi’nde hapis cezasına çarptırıldı. Yeboah beş yıl, Adjei ise dört yıl hapis cezası aldı. Baido, geçen ayki duruşmaya katılmadı, Bonsu ise cezası öncesinde yurt dışına kaçtı. Her iki sanık da gıyaben mahkûm edilerek Baido’ya 10 yıl, Bonsu’ya ise 7 yıl hapis cezası verildi. NCA, kaçakların bulunup cezasını çekmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

NCA Kıdemli Soruşturma Görevlisi Saju Sasikumar, “Bu adamlar, uluslararası bağlantılarını kullanarak ülkeye büyük miktarda esrar soktular. İngiltere’de bu maddenin dağıtımı, şiddet ve sömürüyü besleyerek toplumlarımıza yıkıcı etkiler yaratırdı.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.