kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2322
EURO
37,0785
STERLIN
44,5422
BITCOIN
$67.589
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
16°C
LONDRA
16°C
Açık
Çarşamba Parçalı az bulutlu
17°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Haringey’de beş okula ‘Vaping’ farkındalığı için özel övgü

Haringey’de beş okula ‘Vaping’ farkındalığı için özel övgü
20.10.2024
0
A+
A-

Haringey’de beş okul, vaping konusundaki farkındalığı artırma çalışmaları ve gençlerin sağlık ve refahını iyileştirme konusundaki başarılarıyla özel övgü aldı.

**Vaping Süper Bölgeleri Projesi**

Haringey Belediyesi, Temmuz 2023 ile Mayıs 2024 arasında, beş okul ile iş birliği yaparak **Okul Süper Bölgeleri** oluşturdu. Londra Belediye Başkanı ve Insight Platform ile ortaklaşa yürütülen bu projede, gençler arasında vaping ile mücadele amaçlandı.

**Fortismere Okulu, Gladesmore Okulu, Park View Okulu, Heartlands Okulu ve Hornsey Kız Okulu**, bu önemli girişimin bir parçası olmayı kabul ederek, projenin sonuçlarının şimdiden önemli bir fark yarattığını gösterdi.

Katılımcı okullardan birinde yapılan vaka çalışması, vaping nedeniyle okuldan uzaklaştırılan öğrenci sayısında azalma olduğunu ve Okul Süper Bölgeleri programının etkisini ortaya koydu.

Insight Platform ayrıca, okul tarafından yönlendirilen 56 genç bireyin vaping alışkanlıkları konusunda kişiye özel destek verdi.

**Haringey Belediyesi Sağlık, Sosyal Bakım ve Refah’tan Sorumlu Kabine Üyesi Cllr Lucia das Neves**, şu açıklamalarda bulundu:

“Gençlerin deneyimlerine kulak vererek, vaping konusundaki bakış açılarını değiştirmelerine ve sağlıklarını korumalarına yardımcı olan bu kapsamlı ve iş birliğine dayalı çalışmamızdan büyük gurur duyuyoruz.

Bu konuda okullarımız ve diğer ortaklarımızla çalışmaya devam etmeyi ve daha fazla olumlu sonuç görmeyi dört gözle bekliyoruz. Sağlık hizmetlerinin daha geniş belirleyicileriyle mücadele etmek, sağlıklı topluluklar oluşturmak ve önleyici çalışmalar açısından kritik öneme sahip, bu yüzden Londra ve ulusal düzeyde hükümetle de öğrendiklerimizi paylaşmayı sürdüreceğiz.”

**Okul Toplantısına Katılan Bir Öğrenci**, şunları söyledi:

“Hastanede vaping yüzünden tedavi gören gençlerin fotoğrafları beni şok etti. Bunun değmeyeceğine karar verdim.”

**Londra’nın Çocuklar ve Ailelerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Joanne McCartney** de şu ifadeleri kullandı:

“Gençlerimizin sağlığını iyileştirmek için birlikte çalışmamız önemli, Haringey’deki bu Okul Süper Bölgeleri projesi de nelerin başarılabileceğinin harika bir örneği. Hep birlikte daha sağlıklı bir Londra inşa etmek için belediye ve toplulukla yakın çalışmaya devam edeceğiz.”

Haringey Belediyesi Ticaret Standartları ekibi de, belirlenen beş Okul Süper Bölgesi’ne 400 metre mesafedeki işletmeleri hedef alarak Halk Sağlığı ile ortak çalışmalara imza attı. Bu süreçte, çeşitli satıcılardan son 18 ayda 500 kilogramdan fazla uygunsuz elektronik sigara toplandı ve imha edildi.

**Projenin Diğer Önemli Dönüm Noktaları:**

– Insight Platform, 4 okulda 12 toplantı gerçekleştirdi ve toplamda 3.980 öğrenci bu toplantılara katıldı.
– 70 ebeveyn ve bakıcı, Insight Platform tarafından düzenlenen 2 ebeveynlik atölyesine katıldı.
– 75 öğretmen, 2 öğretmen eğitimi atölyesine katıldı.
– Belediyenin vaping hakkında okullar için hazırladığı rehber, geniş çapta paylaşıldı.
– Gençlerin vaping konusundaki düşüncelerini anlamak amacıyla ortaklaşa yürütülen atölyeler düzenlendi ve bu atölyelerde ortaya çıkan fikirleri yansıtan sanatsal çalışmalar yapıldı.
– Ebeveynler ve bakıcılar için destek kaynakları paylaşıldı.
– Yerel radyo istasyonu Unity Xtra, gençlerin vapingin sağlık üzerindeki etkileri ve bu alışkanlığı bırakma yolları hakkında sorular sorduğu özel bir program yayınladı. Programa, solunum hastalıkları uzmanı Prof. Andrew Bush ve Insight Platform’dan uzmanlar katıldı.
– Haringey Halk Sağlığı Ekibi, ilçede yasa dışı elektronik sigara satışlarıyla mücadele etmek için ruhsatlandırma ve ticaret standartlarıyla iş birliği yapmaya devam ediyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.