kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5726
EURO
35,1227
STERLIN
41,4888
BITCOIN
$60.236
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Perşembe Açık
20°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İngiltere Merkez Bankası’nın ‘Swiftlasyon’ korkusu

İngiltere Merkez Bankası’nın ‘Swiftlasyon’ korkusu
17.06.2024
0
A+
A-

Kırdığı dinlenme rekorları ve konser bileti fiyatlarıyla gündemden düşmeyen pop ikonu Taylor Swift, ‘Eras Tour’un İngiltere ayağını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Konserin, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını erteleyebileceği söyleniyor.

Time dergisi tarafından 2023’te ‘Yılın Kişisi’ ilan edilen Grammy ödüllü yıldız Taylor Swift, ABD’de müzik endüstrisindeki bilet ve albüm satışlarıyla ekonomik göstergeleri etkiledikten sonra şimdi de rotasını İngiltere’ye çevirdi.

HAYRANLARIN MİLYONLARCA STERLİN HARCAMASI BEKLENİYOR

Taylor Swift’in 1 milyar sterlinlik ekonomi yaratması beklenen Birleşik Krallık turnesi nedeniyle, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz indirim kararını erteleyebileceği belirtildi. Ekonomistlere göre bilet, restoran ve otel harcamaları, enflasyon üzerinde olumsuz etki yaratacak.
Taylor Swift’in Britanya turnesi, bu ayın başında İskoçya’da başladı. Şarkıcı, bu ayın sonlarında Cardiff, Galler ve Londra’da da sahne alacak.

‘ENFLASYONDA GEÇİCİ YÜKSELİŞE NEDEN OLABİLİR’

Yatırım Bankası TD Securities’in analizlerine göre, bu konserlerin neden olduğu harcama artışı, enflasyonda geçici bir yükselişe sebep olabilir. Bu da, BoE’nin Eylül ayında planladığı olası bir faiz indirimi kararını yeniden değerlendirmesine yol açabilir.

Yatırım bankası TD Securities’in uzmanları, hayranların otel ve seyahat gibi hizmetlere yaptığı harcamaların, İngiltere’de hizmet enflasyonunu geçici olarak artırabileceğini belirtiyor. Bu durumun, İngiltere Merkez Bankası’nın ekonomik kararlarını gözden geçirmesine neden olabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.