kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
STERLIN
41,9132
BITCOIN
$56.386
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
19°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Corbyn ve destekçileri NHS için gösteri yaptı

Corbyn ve destekçileri NHS için gösteri yaptı
17.06.2024
0
A+
A-

İşçi Partisi’nden atıldıktan sonra İslington North bölgesinden bağımsız aday olan Jeremy Corbyn ve ona destek veren yüzlerce kişi Archway Metro İstasyonu yanındaki Navigator Meydanı’nda Ulusal Sağlık Servisi (NHS) için bir gösteri düzenledi.

41 yıl aynı bölgeden milletvekili seçilen Corbyn, haksız ve asılsız suçlamalarla partiden ihraç edilmişti. Bölge halkının büyük desteğini alan Corbyn bağımsız adaylığını açıklamıştı.

NHS satılık değil

Yazar Owen Jones’ın da destek verdiği gösteride doktorlar, hastalar ve NHS için kampanya yürütenlerin temsilcileri birer konuşma yaptı.

Corbyn yaptığı konuşmada, tekrar İslington North halkının parlamentodaki temsilcisi olmak istediğini ve sağlık sisteminin içine özel şirketleri koyma çabalarına karşı mücadele edeceğini belirtti. “Seçim çalışmamda hiç bir özel şirketten, özellikle de sağlık alanında faaliyet yürüten hiç bir özel şirketten bağış almayacağım” diyen Corbyn, sağlık hizmetinin özelleştirilme çabalarına öfke duyarark, “NHS satılık değil” dedi.

Tüm sorunlarla ilgilenecek

500 kişinin katıldığı gösteride Corbyn, hiç bir ayırım yapmadan, sorun ne olursa olsun bölge halkının en ufak bir sorunuyla da yakından ilgileneceğini belirterek kendisine oy verilmesini istedi. İslington North bölge halkının parlamentodaki sesi olacağını söyleyen tecrübeli politikacı, bölge halkıyla omuz omuza ve birlikte adaletsizliklere karşı mücadele edeceğini belirtti.

Corbyn posterleri taşıyan göstericiler, kapı kapı dolaşarak oy isteyeceklerini belirttirken, eyleme katılan doktorlar, NHS’te en az 100 bin sağlık emekçisi açığı olduğunu ve derhal daha büyük bütçelerin ayrılması gerektiğinin altını çizdiler.

İşe daha fazla sağlık emekçisinin alınması ve hem de hali hazırda çalışanların ücretlerini iyileştirerek hastanelerde daha hızlı ve iyi hizmet verilmesi gerektiği üzerinde durulduğu gösteride sık sık Corbyn lehine sloganlar atıldı.

Haber ve resimler:Arif Bektaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.