kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2064
EURO
35,1777
STERLIN
40,9935
BITCOIN
$66.010
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı az bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Kuzey Londra’da Barclays, Halifax, Lloyds ve NatWest şubelerini azaltıyor

Kuzey Londra’da Barclays, Halifax, Lloyds ve NatWest şubelerini azaltıyor
08.01.2024
0
A+
A-

Kuzey Londra’nın ana caddelerinden beş banka şubesi, bu yılın başında kapanacak. Barclays, Halifax, Lloyds ve NatWest, müşterilerin finans yönetimini çevrimiçi bankacılığa yönlendirmesiyle birlikte şubelerinin sayısını azaltıyor.

İngiltere genelinde bu yıl kapanması planlanan şube sayısı 170’i aşıyor.

Halifax ve Bank of Scotland markalarını da yöneten Lloyds bankacılık grubu, bu yıl ağ genelinde 45 şubeyi kapatmaya hazırlanıyor.

Barnet’teki Halifax şubesi, son beş yılda işlemlerin yüzde 60 azaldığını iddia ederek kapanacak şubeler arasında yer alıyor. NatWest, bu yılın başlarında başka 19 şubeyi kapatırken, önümüzdeki aylarda neredeyse 200 Barclays şubesi de ana caddelerden ayrılacak. Willesden Green NatWest, 2022’de şubenin düzenli olarak kullanan sadece iki kişi olduğunu iddia ederek kapatılacak şubeler arasında bulunuyor.

Geçen Kasım ayında kapanışları duyuran bir Lloyds Banking Group sözcüsü şunları söyledi: “Müşterilerin bizimle bankacılık yapma tercihi son yıllarda hızla değişti ve şimdi onların günlük bankacılık ihtiyaçları için geniş bir yelpazede seçenek sunuyoruz.

“Bu, mobil uygulamamız, çevrimiçi ve telefon bankacılığını içerir.

“Müşteriler ayrıca Post Office aracılığıyla, bir Bankacılık Merkezi’nde veya bir Topluluk Bankacısı ile konuşarak da bizimle bankacılık yapabilirler.”

Which? adlı tüketici grubu, geçen yılın sonunda bankacılık müşterilerinin büyük kapanışlar nedeniyle “uçurumun kenarında” bırakıldığını belirtti ve topluluk bankacılık merkezlerinin daha hızlı bir şekilde yaygınlaştırılmasını talep etti.

Which? maliye editörü Jenny Ross, “Bu kapanışlar, Birleşik Krallık’ın ana cadde bankacılık altyapısı için bir başka çiviyi daha çakacak ve bazı kasabaların birkaç gün veya hafta içinde birden fazla bankayı kaybetmesine neden olacak – bu da hizmet verdikleri topluluklar üzerinde düşünce yapılmadığını gösteriyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.