kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2243
EURO
35,0116
STERLIN
40,9114
BITCOIN
$66.339
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Hafif yağmur
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İsrail Cumhurbaşkanı, BBC’nin Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamasını istedi

İsrail Cumhurbaşkanı, BBC’nin Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamasını istedi
19.10.2023
0
A+
A-

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile yaptığı görüşmede, İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin yayın politikasını değiştirerek, Hamas’ı ‘terör örgütü’ olarak tanımlamasını istedi. Herzog, Batı Kudüs’te gerçekleşen görüşmede, İngiltere’nin demokratik yapısına saygı duyduklarını belirterek, BBC’nin dünya genelinde İngilizlerin özel bir bağı olduğunu ve Hamas’ın terör örgütü olarak tanımlanması gerektiğini ifade etti. İsrail Cumhurbaşkanı, sınırlarından içeri giren bir terör örgütüyle mücadele ettiklerini ve bunun uluslararası bir çıkar olduğunu vurguladı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile yaptığı görüşmede, İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin yayın politikasını değiştirerek, Hamas’ı “terör örgütü” olarak tanımlamasını istedi.

İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Herzog, sabah askeri uçakla İsrail’e gelen Sunak ile Batı Kudüs’te bir görüşme gerçekleştirdi.

Dünyadaki “en kötü örgütlerden biriyle mücadele ettiklerini” öne süren Herzog, Sunak’a hitaben, “Sizin ve bizim gibi demokrasilerde, müdahale edemeyeceğinizi biliyorum. BBC’ye dünya genelinde İngilizlerin özel bir bağı var. Bu nedenle düzeltilmesi ve Hamas’ın bu platformda da bir terör örgütü olarak tanımlanması için bir haykırış olmalı.” dedi.

Herzog, sınırlarından içeri giren bir “terör örgütüyle” mücadele ettiklerini ve bunun Lübnan, Irak, Suriye ve Yemen’de olduğu gibi İran tarafından yönetildiğini iddia ederek, “Bu uluslararası bir çı kar, tüm Avrupa uluslarının güvenlik çıkarı. Biz bu anı böyle görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sunak’ın görüşmede, Herzog’un BBC’ye ilişkin talebine herhangi bir karşılık vermediği ifade edildi.

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de, 17 Ekim’de El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği bombardımanda, 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28’i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

BBC, İsrail ordusunun, hastane saldırısıyla ilgili İslami Cihad Hareketini itham eden iddialarını doğrulayamadığını açıklamıştı. İsrail ordusu, X sosyal medya platformundaki İngilizce hesabından yaptığı paylaşımda, BBC’ye tepki göstermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.