kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.188
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Açık
13°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Sadiq Khan ve Met Polis Komiseri, mobil telefon hırsızlığını azaltmak için telefon şirketleri ile işbirliği yapacak

Sadiq Khan ve Met Polis Komiseri, mobil telefon hırsızlığını azaltmak için telefon şirketleri ile işbirliği yapacak
17.10.2023
0
A+
A-

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ve Metropol Polis Komiseri, telefon şirketlerine “hırsızlığı tasarlamak” için taahhüt etmelerini istemek üzere önde gelen cep telefonu şirketleriyle buluşacaklar.

Apple, Samsung ve Google, büyük İngiliz cep telefonu ağ sağlayıcılarının temsilcileri ile katılacakları toplantıda, polis, Şehir Belediyesi ve cep telefonu endüstrisinin Londra ve çevresinde cep telefonu hırsızlıklarını en etkili caydırıcıyı bulmak ve bu hırsızlıkları önemli ölçüde azaltmak için daha iyi nasıl çalışabileceğine odaklanacak.

Metropolitan Polis verilerine göre, son 12 ayda Londra’da cep telefonu hırsızlığında %28 ve cep telefonu hırsızlığında %22 artış olduğunu gösteriyor. Bu, bildirilen 57,174 cep telefonuna tekabül ediyor ve başkentte her gün ortalama 157 cep telefonunun çalındığı anlamına geliyor.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, bu toplantının Londra’yı “herkes için daha güvenli hale getirme yolunda bir adım” olduğunu söyledi. Şunları belirtti: “Bu toplantı, mobil telefon suçunun belayı sona erdirme konusunda pratik ve uzun vadeli bir çözüm geliştirmek için önemli bir kilometre taşıdır. Bu, sadece Londra’da değil, İngiltere genelinde topluluklarımızda şiddeti ve suçları artıran bir bela olduğunu biliyoruz.

Şu anda, suçlular için çalınmış telefonları yeniden amaçlamak ve satmak çok kolay ve karlıdır. “Bu değişmelidir ve bu yüzden mahalle polisini güçlendirmenin yanı sıra polisin en kötü suçluları takip etmelerine yatırım yapılmasının kayıtlarını güçlendirmenin yanı sıra Komiser ve ben, şimdi çalınmış bir telefonu hırsızlar tarafından çok daha az arzu edilir ve kullanılabilir hale getirecek yenilikçi ve teknolojik çözümler geliştirmek için cep telefonu endüstrisi ile yakın bir şekilde çalışıyoruz.”

Met Komiseri Sir Mark Rowley, geçtiğimiz hafta sonu bir mağazada “çaldıktan sonra satılan” 70’ten fazla çalıntı telefonu ele geçirdiklerini belirtti. Ancak, “şu anda telefonların mevcut şekilde kullanılmasını tasarlayana kadar kısır döngü içinde sıkışmış olacağız” dedi.

Mobile UK’nin CEO’su Hamish MacLeod, “Mobil operatörler ve cihaz ve işletim sistemleri üreticilerinin, müşterilerin izleme ve cep telefonlarını devre dışı bırakmalarına olanak tanıyan yetenekleri sağlayarak, cep telefonlarının çalınmasını caydırmanın birçok yeteneği ve önlemleri vardır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.