kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.810
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
22°C
LONDRA
22°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Londra metrosu’nda tahtakuruları görüldü

Londra metrosu’nda tahtakuruları görüldü
10.10.2023
0
A+
A-

Bir TikTok videosunda Londra Metrosu’na bulaşan tahtakuruları, bir kadının bacağında zıplarken görüntülenen rahatsız edici bir görüntü ile ortaya çıktı.

Fransa başkenti, genellikle mobilya ve yataklarda yaşayan ve kanla beslenen bu küçük böceklerle savaşıyor ve şehrin yardımcı belediye başkanı Emmanuel Gregoire, onları bir “bela” ve bir “halk sağlığı sorunu” olarak tanımlıyor.

Fransız sağlık ve güvenlik kurumu ANSES’e göre, 2017 ile 2022 arasında Fransa’daki evlerin onda birinde tahtakuruları istilası yaşandı.

Şimdi bu ürpertici böceklerin Birleşik Krallık kıyılarına ulaştığı görünüyor. Sekiz saniyelik bir TikTok videosu, bir yolcunun Victoria Hattı’nda bacağında bir tane bulduğunu gösteriyor ve gönderiyi şöyle başlıklandırıyor: “Evet, Vicky Hattı’nda varlar.”

Başka bir kadın, bir tahtakurunun pantolon bacağında yürüdüğü bir metro vagonunda bir video paylaştı.

TikTok’ta paylaşan kadın şunları söyledi: “Kendi işimle uğraşıyordum Victoria Hattı’nda. Bir tahtakurusu bacağımda.

“Eurostar’da harika bir anlaşma yapmış, benimle gelebilir miyim dedi. Ulaşım için Londra’ya düzenlemeni yap, Londra Ulaşım’ı düzelt.”

MyLondon’da yayınlanan “Tahtakurularının Londra Metrosu’na Tehdidi” adlı bir rapora göre, viral videolar yayınlanmadan önce Londra Metrosu’nu işleten ulusal servis, durumu izliyor ve hatları sürekli olarak temizliyor ancak tahtakurularının görüldüğüne dair herhangi bir bilgiye sahip değil.

TfL bir sözcüsü şunları söyledi: “Londra’da herhangi bir salgının farkında değiliz, ancak ağımızı izleyeceğiz ve trenlerimizin iç ve dışını temiz tuttuğumuz kanıtlanmış ve detaylı temizlik önlemlerimize devam edeceğiz.

“Müşterilerimize ve personelimize temiz ve güvenli bir ortam sağlama konusundaki taahhütlerimizi sürdürmekte kararlıyız ve temizlik standartlarımızı zaten yüksek tuttuğumuzu ve böylece personelimiz ve müşterilerimizin ağı güvenli ve güvenilir bir şekilde kullanabileceğinden emin olmak istediğimizi belirtmek isteriz.”

Sadece metro değil, Birleşik Krallık genelindeki havayolları ve oteller de Paris’ten “süper tahtakurular” istilası için hazırlanıyor. Paris’te bu böceklerin hüküm sürdüğüne dair ürkütücü videolar, otel yatak çarşafları, kafe masaları ve metro vagonlarında tırmanan böcekleri gösteriyor.

Kanaldan gelmiş olanların odalarının ayrıldıktan sonra derinlemesine temizlendiği söyleniyor. Paris’ten Londra’ya altı uçuş düzenleyen Air France, uçakta tahtakuruları görülürse uçağı karantinaya alacağını açıkladı.

Eurostar, enfeste olmuş olabilecekleri “en ufak şüphe” durumunda trenleri dezenfekte ediyor.

Kendinizi tahtakurularından nasıl korursunuz?

Koltukları mümkünse kaçının

Toplu taşımda oturma imkanınız varsa, bu tahtakurularını bilmeden alma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir, çünkü her bir vagonun koltuğunu tam olarak inceleyemez veya onları göremezsiniz.

Ancak, duraklamak veya uzun bir yolculuğunuz varsa bu her zaman mümkün olmayabilir. Bu aşamada henüz herhangi bir salgın duyurulmadığını belirtmek de önemlidir.

Tüm eşyalarınızı içeri almadan önce kontrol edin

Birçok kez kullanılmış eşyaların büyük bir indirimle alabileceğiniz birçok kez kullanılmış eşyalar olabileceğini unutmayın. Ancak, çoğu zaman tahtakurularını da saklarlar. Eşyalarınızı koleksiyonunuza eklemek için önce tüm eşyaları titizlikle kontrol edin.

Eşyalarınızda onları taşıdığınızdan endişe ediyorsanız, ayakkabıları, çantaları/valizleri, varsa dışarıda bırakabilirsiniz. Ayrıca, giysilerinizi yıkayabileceğiniz zamana kadar onları mühürlemek için bir torbada izole etmek de önerilir.

Uzmanlar, 60 derecede 30 dakika boyunca yıkamanın veya kurutmanın tüm tahtakurularını ve yumurtalarını öldürdüğünü söylüyor. Sıcaklığı 40 dereceye düşürmek yetişkin tahtakurularının tamamını öldürür, ancak yumurtaların yalnızca yüzde 25’ini öldürür.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.