kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2188
EURO
35,0226
STERLIN
40,9469
BITCOIN
$66.134
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Hafif yağmur
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Enfield Belediyesi borçlarla boğuşuyor

Enfield Belediyesi borçlarla boğuşuyor
11.10.2023
0
A+
A-

Enfield Belediye Meclisi’nde İşçi Partisi yönetimi, iflas endişelerine rağmen bütçesini dengeleyebileceğine “güvendiğini” ısrarla belirtiyor. BBC ve Enfield Independent’te çıkan haberlere göre, Belediye şu anda ülkenin en borçlu yerel yönetimlerinden biri olmasına rağmen, Enfield Civic Centre’daki liderlik, iflas ilan etmek anlamına gelen bir Bölüm 114 bildirmek zorunda kalabileceği spekülasyonlarını azaltmaya çalıştı. 

Enfield Belediye Meclisi adına bir sözcü, bu hafta liderlik konusunun geçen hafta Muhafazakar grup lideri tarafından gündeme getirilmesinin ardından bir Bölüm 114 bildirme konusunda yakın olduğuna dair “herhangi bir kanıt” bulunmadığını söyledi. Bu yaz, İlerleme, Konut ve Topluluklar Bakanlığı’ndan resmi rakamlar, belediyenin 1.12 milyar sterlin borcunun İngiltere’nin yerel yönetimlerinin onuncu en yükseği olduğunu ortaya koydu. Son zamanlarda Bölüm 114 bildirmiş olan belediyeler arasında Birmingham, Croydon, Thurrock ve Woking bulunuyor. Geçen ay, Doğu Londra’da Havering’ın da bir bildirme yapmaktan altı ila on iki ay uzakta olduğu duyuruldu. 

Enfield Belediye Meclisi, 2024/25 mali yılı için tahmini 39 milyon sterlinlik bir bütçe açığıyla karşı karşıya kaldı. Bu durumun başlıca nedenleri arasında yüksek enflasyon, borçlanma maliyetleri ve geçici konut talebinin artması bulunuyor. Enfield Belediye Meclisi, kitaplarını dengelemek amacıyla bazı yeni kesinti önerileri getirdi. Öneriler arasında, en savunmasız sakinlere konut vergisi ödemelerinde yardımcı olmak için kurulan bir planın büyük ölçüde azaltılması da bulunuyor. İ

şçi Partisi, geçen yılki seçim manifestosunda bu desteği mevcut seviyede tutma sözü vermişti. Geçen haftanın tam meclis toplantısında, Muhafazakar muhalefet lideri Alessandro Georgiou, bir Bölüm 114 bildiriminin “bir noktada geleceğini” uyarısında bulunarak, “Suçu birbirimize atabiliriz veya bugün kararlar alabiliriz ve gelecekteki sakinlerimizin önemli bir konut vergisi yükü taşımamalarını sağlayabiliriz” dedi. Spekülasyonlara yanıt olarak, bir belediye sözcüsü şunları söyledi: “Tüm yerel yönetimler gibi, Enfield Belediye Meclisi de enflasyon ve hükümet kesintileri nedeniyle bütçe zorluklarına karar vermekte zorlanıyor, ancak bütçemizi dengeleyeceğimize güveniyoruz. Başka belediyelerin deneyimlediği gibi Bölüm 114 bildirme durumuna yakın olduğumuza dair herhangi bir kanıt yok – son bir LGA [Yerel Yönetim Birliği] akran incelemesi, bütçemizin sağlam bir konumda olduğunu buldu ve biz her zaman tedbirli olduk. Enfield ve hizmetlerimize yatırım yapmaya ve daha temiz, daha yeşil ve daha güvenli bir bölge oluşturmaya devam edeceğiz.” Ancak Cllr Georgiou yorumlarına sadık kaldı. Belediyenin yüksek borcunu, Meridian Su’da aşırı borçlanma düzeylerini ve belediye şirketi Energetik’teki “başarısızlıkları” göstererek bir Bölüm 114 bildiriminin “kaçınılmaz” olduğunu söyledi. Şunları ekledi: “Benim için belediyatın çıkış yolu görünmüyor. 39 milyon sterlinlik bir harcama farkı var ve temel yaşam maliyeti krizi sırasında, bu belediye konut vergisi destek hibesini kesecek ve Enfield’daki en fakir insanlar olan yaklaşık 30 bin kişi, bu işçi belediyesinin hibesinin kesilmesi sonucu daha kötü bir durumda olacak. 

Cllr Georgiou’nun Muhafazakar meslektaşı James Hockney, finans için gölge kabine üyesi olarak görev yapan kişi, “Yıllardır Enfield İşçi Partisi’ni yüksek borç riskleri konusunda uyardık. Zaten sorumsuz yaklaşımları, büyüyen borç faiz balonunu ödemek için önemli kesintilere neden oluyor. 286 milyon sterlinlik bir bütçenin içinden 32 milyon sterlin, borç üzerine harcanıyor. Bu rakam, üç yıl içinde 46 milyon sterline çıkacak, ki bu açıkça sürdürülebilir değil” dedi. Enfield Belediye Meclisi’nin iki seçeneği bulunuyor: Birincisi, şu anki sorumsuz borçlanma politikalarına devam etmek ve iflas yoluna koymak, ya da devam eden yıkıcı kesintiler yapmak ve belediye varlıklarını satmak. Onların karar vermesi gereken zor kararları kıskanmıyorum, ancak bu durum onların kendi seçimleri sonucu ortaya çıkmıştır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.