kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
STERLIN
40,4148
BITCOIN
$60.934
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Pazartesi Hafif yağmur
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Kadın cerrahlar cinsel saldırıya uğruyor

Kadın cerrahlar cinsel saldırıya uğruyor
12.09.2023
0
A+
A-

İngiltere’de bir kadın cerrah, ameliyat masasında narkoz altındayken bir erkek meslektaşının kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti. Yapılan bir ankete göre, İngiltere’de çalışan kadın cerrahların neredeyse üçte biri son beş yıl içinde cinsel saldırıya uğradığını belirtiyor. Ankete katılan cerrahların bildirdiği 11 tecavüz olayı da British Journal of Surgery’de yayınlandı. Rapor, cerrahi ortamda cinsel kötü davranışların sıkça meydana geldiğini ve güç dengesizliği nedeniyle kontrolsüz olduğunu gösteriyor.

İngiltere’de isminiJudith olarak açıklayan kadın cerrah hastası ameliyat masasında narkoz altındayken bir erkek meslektaşının kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Tacize uğradığı sırada yardımcı cerrah olduğunu, erkek cerrahın kendisine tacizde bulunduğunda diğer sağlıkçıların kahkaha atarak b u çok eğlenceli diyerek kahkaha attı.

Yeni bir ankete göre, İngiltere’de çalışan kadın cerrahların neredeyse üçte birinin son beş yıl içinde cinsel saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

Çalışmaya katılan cerrahların bildirdiği 11 tecavüz olayı da bu sabah British Journal of Surgery’de yayınlandı.

Judith, bu sabah BBC Radio 4’ün Today programına şunları söyledi: “Bir cerraha bir vakada yardımcı oluyordum. Sanırım biraz terlemişti, ama dönüp başını doğrudan göğsüme gömdü. Ve onun terini benim üzerimde sildiğini fark ettim.

“Bu yüzden dedim ki: ‘Özür dilerim, sana bir havlu getirmemi ister misin?’ Ve o dedi ki ‘hayır, bu çok daha eğlenceli’. Bu yüzden kendimi aşağılanmış hissettim.

Anket, yanıtlayan kadın cerrahların yüzde 29’unun istenmeyen fiziksel yaklaşımlar yaşadığını, yüzde 40’tan fazlasının vücutları hakkında istenmeyen yorumlar aldığını ve yüzde 38’inin işyerinde cinsel şakalara maruz kaldığını buldu.

Kadınların neredeyse yüzde 90’ı son beş yıl içinde cinsel kötü davranışları gözlemlediklerini söyledi ve erkeklerin yüzde 81’i aynı cevabı verdi.

Rapor, “Cinsel kötü davranışın sıkça meydana geldiğini ve cerrahi ortamda derin bir hiyerarşik yapı ve cinsiyet ve güç dengesizliği kombinasyonu nedeniyle kontrolsüz olduğunu gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.