kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2314
EURO
35,1360
STERLIN
40,8773
BITCOIN
$65.198
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Gemisinde kalan göçmen isyan etti: Hayvanlardan daha kötü muamele görüyoruz

Gemisinde kalan göçmen isyan etti: Hayvanlardan daha kötü muamele görüyoruz
15.08.2023
0
A+
A-

İngiltere’nin sığınmacılar için hazırladığı Bibby Stockholm gemisi lejyonella bakterisi bulunması nedeniyle boşaltılırken, bir göçmenin anlattıkları gemideki kötü durumu gözler önüne serdi. Gemiye yerleştikleri tarihten bu yana bakterinin bilindiğini söyleyen erkek göçmen, “Hayvanlardan daha kötü muamele görüyoruz.” dedi. Gemiye getirildiği için üzgün olduğunu belirten göçmen, bakteri bulunan suyu içtiklerini ve duşta kullandıklarını anlattı.

İngiltere’nin sığınmacılar için hazırladığı Bibby Stockholm gemisinde lejyonella bakterisi tespit edilince göçmenler otellere nakledildi. Gemiye yerleştikleri tarihten bu yana bakterinin bilindiğini söyleyen erkek göçmen, “Hayvanlardan daha kötü muamele görüyoruz. dedi.

İngiltere’nin sığınmacılar için hazırladığı, tartışmalara neden olan Bibby Stockholm gemisi, bir tür akciğer hastalığına neden olan lejyonella bakterisi tespit edilmesi üzerine boşaltıldı. İsmi verilmeyen göçmen, Bibby Stockholm gemisiyle ilgili korkunç detayları paylaştı.

Gemiye getirildiği için üzgün olduğunu belirten, Bibby Stockholm’de yaşamlarının tehlikeye sokulduğunu kaydetti. Bakteri bulunan suyu içtiklerini ve duşta kullandıklarını anlatan sığınmacı, “Sudan örnek aldıklarını söylüyorlar ama sonuçlar gelmeden, sanki hiçbirimizin bir önemi yokmuş gibi bizi oraya koydular. İçinde yaşanabilir olduğuna emin olmaları gerekirdi. Neden sonucu bekleyip her şeyin yolunda olduğuna emin olmadılar? Hayvanlardan daha kötü muamele görüyoruz. Bizi tehlikeye atıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin sığınmacılar için hazırladığı gemide kötü şartlar

Bakterinin, gemiye yerleştikleri 7 Ağustos’tan beri bilindiği haberlerine değinen sığınmacı, “Biliyorlarsa bizi oraya yerleştirmemeleri gerekirdi. Bizi neden oraya koydular? Hasta olmaktan korkuyorum. Burada kimsem yok, ailem yok.” dedi.

İngiltere'nin sığınmacılar için hazırladığı gemide kötü şartlar

Boşaltılan gemide yaşamakla ilgili de değerlendirmeler yapan sığınmacı, odaların küçüklüğü ve güvenlik nedeniyle hapiste gibi hissettiğini, yüzme bilmediği için de gemide yaşamaktan korktuğunu söyledi. Bibby Stockholm’e 7 Ağustos’ta ilk göçmenler yerleştirilmiş ancak 11 Ağustos’ta gemideki sularda bir tür akciğer hastalığına sebep olan lejyonella bakterisi bulunduğu için göçmenler yeniden otellere taşınmıştı. Gemiye ilk etapta 39 erkek göçmen yerleştirilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.