kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.847
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
21°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere savunma bakanlığında Pentagon’a atılması gereken mailleri Rusya yanlısı Mali’ye atıldı. Soruşturma açıldı

İngiltere savunma bakanlığında Pentagon’a atılması gereken mailleri Rusya yanlısı Mali’ye atıldı. Soruşturma açıldı
28.07.2023
0
A+
A-

İngiltere Savunma Bakanlığı, ABD askeri istihbaratı için tasarlanmış e-postaların yanlışlıkla Rusya müttefiki Mali’ye gönderilmesi üzerine bir soruşturma başlattı. Bu durumun, Pentagon’un ‘.mil’ alan adı ve Mali’nin ‘.ml’ alan adı arasındaki benzerlikten kaynaklandığı belirtildi.

İngiltere yetkilileri, Savunma Bakanlığı tarafından yanlışlıkla gönderilen e-postaları araştırdıklarını belirttiler. Haberlere göre, ABD askeri istihbaratı için tasarlanmış mesajlar Rusya müttefiki Mali’ye ulaşmıştı.

Savunma Bakanlığı yetkilileri aslında Pentagon ile iletişim kurmaya çalışırken, e-postaları yanlışlıkla Mali’ye göndermişti. Times gazetesi, bu hatanın nedeninin Pentagon’un “.mil” alan adı ve Mali’nin “.ml” alan adı arasındaki benzerlik olduğunu bildirdi.

Mali, 2021’deki darbesinin ardından Fransa ve diğer Batı ülkelerinden uzaklaşarak Rusya ile yakın ilişkiler kurmuştu. Geçtiğimiz ay, yetkililer Birleşmiş Milletler barış gücünü ülkeden çıkmaları için çağırmıştı.

İngiltere, yanlışlıkla paylaşılan bilgilerin çok hassas olmadığını belirtti.

Savunma Bakanlığı (MoD) sözcüsü, “Yanlışlıkla yanlış bir e-posta alanına yönlendirilen az sayıda e-posta sonrasında bir soruşturma başlattık” dedi ve alan adının adını teyit etmedi.

“Bu e-postaların, operasyonel güvenliği veya teknik verileri tehlikeye atacak herhangi bir bilgi içermediğine güveniyoruz.”

Financial Times tarafından yapılan bir araştırmaya göre geçmiş yıllarda milyonlarca ABD askeri e-postası, benzer yazım hataları nedeniyle yanlışlıkla Mali’ye yönlendirilmişti.

İngiliz medyası olayı şaka konusu yaptı ve BBC başlığı “Mali’den Gelen Posta” olarak yazdı, bu da kasıtlı olarak yanlışlıkla olduğu belirtilen bir referans olarak kullanıldı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, olayı ciddiye alırken, yanlışlıkla gönderilen bilginin önemini küçümsediğini belirtti.

Sözcü, “Tüm hassas bilgiler, yanlış yönlendirmenin riskini en aza indirecek şekilde tasarlanmış sistemlerde paylaşılır” dedi.

“MOD sürekli olarak süreçlerini gözden geçiriyor ve bilgi yönetimini, veri kaybı önleme ve hassas bilgilerin kontrolünü iyileştirmeye yönelik bir çalışma programı yürütüyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.