kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2207
EURO
35,1220
STERLIN
40,9212
BITCOIN
$65.872
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Clegg: İntiharları artık sıfırlayalım

Siyasi partiler, bazı gazetelerin “Mavi Pazartesi” diye adlandırdığı günde İngiltere’deki intihar oranlarını sıfıra indirme vaadinde bulunuyor.

Clegg: İntiharları artık sıfırlayalım
19.01.2015
0
A+
A-
Siyasi partiler, bazı gazetelerin “Mavi Pazartesi” diye adlandırdığı günde İngiltere’deki intihar oranlarını sıfıra indirme vaadinde bulunuyor.

YorgunlukBugün 19 Ocak. Gazetelere göre, bugün dünyanın en mutsuz günü. Havaların soğuk ve ıssız, kredi kartı ücretlerinin yüksek, maaşların ödendiği ay sonuna daha iki haftanın kaldığı gün.

Birçok uzmanın görüşlerine yer veren gazeteler, iç kararma ve depresyondan korunmanın “basit yollarını” tavsiye eden haberler yayınlıyor. Bunların arasında “güzel bir müzik dinlemek, birine iltifatta bulunmak, sevdiklerinize ve evcil hayvanlarınıza daha fazla zaman ayırmak” gibi telkinler var.

Fakat genel seçimin yaklaştığı İngiltere’de bazı siyasiler, bugünü ülkenin sağlık hizmeti NHS’e gelecekte intihar oranlarını sıfırlama görevini vereceklerini vaat etmek için seçti.

CLEGG: TOPLUM İNTİHARDAN KORKUYOR

King’s Fund adındaki sağlık kuruluşuna bugün konuşma yapacak olan Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat parti lideri Nick Clegg, NHS’in Amerika’nın Detroit kentindeki örneğini benimsemesi halinde ülkedeki intiharların ciddi oranda düşeceğini söyledi.

Başbakan yardımcısı Nick Clegg, öğrenci vizelerinin net göçmenlik hedeflerinin dışında tutulmasını istedi.

Nick Clegg, Detroit modelini İngiltere’ye taşımak istiyor

İntiharın toplumda konuşulması güç bir tabu olduğunu ve insanların risk altında olan insanlara yardım etmekten gerçekten korktuğunu söyleyen Clegg, “Bu yüzden NHS’de her kesimin yeni bir amaç olan ‘sıfır intihar’ hedefine bağlanması istiyorum. Bu yaklaşımın intiharları önemli düzeyde azalttığını zaten Detroit’te gördük” ifadelerini kullandı.

İNTİHAR EDENLERİN ÇOĞU ERKEK

İngiltere’de her sene yaklaşık 4 bin 500 kişi hayatına son veriyor. 2012 senesinde Londra’da ise 576 kişi intihar yoluyla hayatını kaybetti.

İntihar yolunu kullananların ezici çoğunluğu erkek: yüzde 77 gibi ezici bir çoğunluk 15 yaş üstü erkeklerden ibaret. Kadınların oranı yüzde 23 düzeyinde kalıyor.

Uzun yıllar bir çöküş yaşayan ABD’nin Detroit kentinde uzmanlar, şehirdeki intihar oranlarını azaltmak için 2001’de geniş çaplı bir program başlattı.

Personelin yeniden eğitildiği, hastalarla iletişimin geliştirildiği ve hastaların ailelerine de destek sağlandığı programın sayesinde dört senede intihar oranlarında yüzde 75 oranında bir düşüş görüldü. 2008’de ise programa kayıt olan hastalar arasındaki intihar oranı sıfıra düştü.

Nick Clegg, bu başarılı programın İngiltere’ye getirilmesi için NHS’e çağrıda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.