kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4958
EURO
34,6084
STERLIN
40,5087
BITCOIN
$62.235
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Birleşik Krallık Gizli Servisi, 19 farklı ülkede faaliyet gösteriyor

Birleşik Krallık Gizli Servisi, 19 farklı ülkede faaliyet gösteriyor
23.05.2023
0
A+
A-

Londra merkezli yardım kuruluşu Action on Armed Violence, Birleşik Krallık Özel Kuvvetleri ve İngiliz Gizli Servisi çalışanlarının, 2011’den bu yana 19 farklı ülkede faaliyet gösterdiğini belirten rapor yayınladı.

Action on Armed Violence, raporda ‘güvenilir’ İngilizce haberlerin analizinin yer aldığını duyurdu. Rapora göre İngiliz Özel Kuvvetleri ve Gizli Servisi’ne bağlı çalışanlar, 2011 yılından bu yana 19 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Bu faaliyetler kapsamında çalışanların, bazı bölgelerde operasyonel olarak konuşlandırıldığı ve bazılarının ise görevlerde aktif rol aldığı ifade edildi. Raporda, bu birimlerin şeffaf olup olmadığı ve demokratik bir gözetim altında faaliyet gösterip göstermediği konusunda soru işaretlerinin olduğu ifadeleri yer aldı.

“PARLAMENTO ONAYI OLMADAN SAHAYA ÇIKIYORLAR”

”Raporda, İngiliz askerlerinin parlamento onayı olmaksızın birçok bölgede aktif çatışmalarda yer aldığı ifade edilerek, “Birleşik Krallık Özel Kuvvetleri’nin (UKSF) Ukrayna, Suriye, Yemen, İran ile Umman arasındaki Hürmüz Boğazı ve Libya’da gerçekleştirdiği bildirilen görevler, İngiliz askerlerinin, Birleşik Krallık’ın katılımı konusunda önceden herhangi bir parlamento onayı olmaksızın düzenli olarak uluslararası çatışmalara gönderildiğini göstermektedir” denildi.

“REHİNE KRİZİ KONUSUNDA CEZAYİR’E GİTTİLER”

Raporda, İngiliz özel kuvvetlerinin, Cezayir’de 2013 yılında In Amenas kasabası yakınlarındaki Tiganturin doğalgaz tesisinde El-Kaide terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen ve 67 kişinin öldüğü bir rehine krizine müdahale için bölgeye intikal ettikleri ifade edildi. Ayrıca İngiliz ve Fransız gizli servislerinin Türkiye’de bulunan Suriyeli muhaliflerle, Suriye İç Savaşı konusunda da iletişim kurduğu belirtildi.

IRAK, LİBYA, PAKİSTAN VE UKRAYNA GÖREVLERİ

Action on Armed Violence raporunda, söz konusu özel birliklerin Irak’ta 2014-2021 yılları arasında operasyonlar düzenlediği aktarıldı.

Ayrıca ekiplerin, 2011-2019 yılları arasında Libya’da kurtarma görevlerinde, Kaddafi’nin yakalanma sürecinde yer aldığı, Sirte kentinde de DEAŞ ile çatışmalarda bulunduğu belirtildi.

Pakistan’da üst düzey El-Kaide ve Taliban üyelerini hedef alan saldırılarda ABD kuvvetleriyle birlikte çalıştığı ifade edilen İngiliz özel kuvvetlerinin, Ukrayna’da da istihbarat toplamanın yanı sıra Ukrayna özel kuvvetleriyle faaliyetler yürüttüğü bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.