kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5183
EURO
34,7860
STERLIN
40,4829
BITCOIN
$66.678
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Amerikalı turist, Covent Garden metro istasyonu merdivenlerini Everest’e tırmanmaya benzetti

Amerikalı turist, Covent Garden metro istasyonu merdivenlerini Everest’e tırmanmaya benzetti
21.11.2022
0
A+
A-

Amerikalı bir turist, bir metro istasyonunun 15 katlı bir binaya eşdeğer olan efsanevi merdiveni yüzünden ağzı açık kaldı. Piccadilly hattındaki Covent Garden Metro istasyonundaki 193 basamağı tırmanan turist, şimdi “Everest’e tırmanmaya hazırım” diyor.

Covent Garden, yürüyen merdiveni olmayan bir Londra Metro istasyonudur. Bunun yerine asansörleri ve güçlü bir merdiveni var. İstasyonda, kaydedilmiş bir anons, 193 basamak 15 kat çıkmaya eşdeğer olduğundan, işe gidip gelenlere düzenli olarak merdivenleri yalnızca uygun ve yetenekliyse çıkmaları gerektiğini hatırlatır.

Reddit’teki bir gönderide Amerikalı şöyle yazdı: “Amerikalıyım, Londra’yı ziyaret ediyorum ve Piccadilly hattı ile seyahat ettikten sonra Covent Garden istasyonundan çıkan merdivenlerden tamamen rahatsız oluyorum. Beni Everest’e tırmanmaya hazırlamış gibi hissediyorum.” Londralılar, turistin ne yapması gerektiğine dair önerileriyle yorumlara hemen katıldılar.

Biri şöyle dedi: “Artık Londra’nın ilk kuralını öğrendiniz her zaman Covent Garden istasyonunda asansöre binin.” Bir diğer kişide şöyle yazdı: “Metroya binip Leicester Meydanı’na gidin ve aşağıdan yukarıya yürüyün.” Bir üçüncü kişe ise şöyle dedi, “Yukarıda ve altta, merdivenlerin hızlı ve kolay bir seçenek olmadığına ve tavsiyenin asansöre binmek olduğuna dair açık tabelalar yok mu?”

Turist paylaşımına şunları ekledi: “Asansörleri bekleyebileceğimi biliyorum. Farklı bir istasyondan yürüyebilirdim. Bu sadece bir gözlem.” Bu arada, diğer Londralılar, istasyondaki destansı merdivenlere nasıl göğüs gerdiklerini anlattılar.

“Covent Garden’daki merdivenleri her zaman tırmanırım ve bariyerleri geçerken ciğerlerim patlamak üzere değilmiş gibi davranmaya çalışırım. Güzel heyecanlar. Başkalarıyla birlikte tırmanırken, dile getirilmeyen bir dayanışma duygusu da vardır” diye yazdı.

“Bir zamanlar o merdivenlerin ne kadar uzun olduğunu bilmiyordum ve acelem vardı. Koşarak çıkmaya karar verdim, yarı yolda durdum, yazın sıcağında nefes alamıyordum, çok hoş bir adam su teklif etti. Sonra Everest’e oda tırmandı. Yukarı çıkmayı başardı ve neredeyse bayılıyordu. Enson ”Hayatımın en kötü kararıydı” dedi adam.

Diğerleri, çok sayıda basamağı olan diğer metro istasyonlarına dikkat çekti. Belsize Park ve Russell Square metro istasyonlarının her ikisi de 100’den fazla basamağa sahiptir. Ve Kuzey hattındaki Hampstead istasyonunun 326 basamağı, Covent Garden’ın neredeyse iki katı. Bunun nedeni muhtemelen Hampstead istasyonunun yer seviyesinin altındaki en derin metro istasyonu olmasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.