kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5908
EURO
34,8058
STERLIN
40,4327
BITCOIN
$66.072
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Enerji fiyatları tam gaz

İngiltere’nin en büyük enerji tedarikçisi olan British Gas fiyatlarına zam yaptı.

Enerji fiyatları tam gaz
24.10.2013
0
A+
A-

british gas enerjiBritish Gas elektrik ve gazı beraber tedarik ettiği evlere 23 Kasım’dan itibaren fatura ücretini yüzde 9.2 oranında yükseltecek.

Gaz ücretleri yüzde 8.4 yükselirken, elektrik fiyatları yüzde 10.4’lük bir artış gösterecek. Zamdan sonra yaklaşık 8 milyon British Gas müşteris’nin yıllık faturaları ortalama £123 artacak.

Son artışla birlikte tüketicilerin yıllık gaz ve elektrik faturası yaklaşık 1444 sterline ulaşacak.

British Gas temsilcileri, maaş gelirlerinin artmadığı bir dönemde enerji giderlerinin artmasının rahatsızlık vereceğinin farkında olduklarını fakat bu artışların gerekli olduğunu belirterek zammı savunurken Enerji Bakanı Ed Davey ise son zamanlarda açıklanan ücret artışlarının tüketiciler için büyük hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Geçen hafta British Gas’in rakiplerinden SSE enerji firması da de 17 Kasım’dan itibaren fiyatlarının yüzde 8.2 artacağını açıklamıştı. Fiyat artışlarının bölgeler arasında büyük farklılıklar gösterdiği dikkat çekti.

En büyük artış yüzde 11.2 ile İskoçya’nın kuzey bölgelerinde görüldü. En düşük artışın yaşandığı bölge ise yüzde 6.8’le güney batı İngiltere’de oldu.

BAŞBAKAN’DAN ŞİRKET DEĞİŞTİRİN TAVSİYESİ

Başbakan David Cameron da, fiyat artışlarının gerekliliğinin şeffaf bir şekilde halka açıklanması gerektiğini söylerken, tüketicilere en iyi fiyat veren şirketler arasında seçim yapmalarını, gerekirse şirket değiştirmelerini önerdi.

Genel olarak sektörde fiyat artışları görülmeye devam edeceğini belirten uzmanlar ise, tüketicilere şu an şirket değiştirmeyi önermiyor. Henüz sadece iki şirket fiyat artışını açıklamışken, şirket değiştirmenin akıllıca olmayacağını belirten uzmanlar şirket değiştirmek isteyenlere sabit tarifelere bakarak karar vermelerini tavsiye ediyor.

FİYATLAR DONDURULABİLİR Mİ?

Küresel piyasalarından toptan enerji satın almanın, evlere temin etme ve hükumet icralarını karşılamanın gittikçe pahalılaştığını açıklayan şirket, kar oranlarının artmamadığının da altını çizdi.

British Gas Konut Enerjisi Direktörü Ian Peters, müşterileri anladıklarını, maaşlar artmazken enerji giderlerinin yükselmesinin rahatsızlık verici olduğunu söyledi. Peter, “önemli bir karar verdiğimizin farkındayız, fakat bizim elimizde olmayan faktörlerden dolayı fiyat artışına gitmek zorundaydık” dedi ve şirketin geçtiğimiz dönemde bir poundan vergi sonrası kalan karının 5 kuruş olduğunu söyledi.

Britanya’nın en büyük enerji şirketi olan British Gas, soğuk dönemde kazandıkları karı, ilerki dönemlerde fiyatları sabit tutmak için kullanacaklarını belirmişti.

Muhalefet enerji bakanlığı sorumlusu Caroline Flint “son artışlar İşçi Partisi’nin söz verdiği gibi fiyatların dondurulması gerektiğine dikkat çekiyor” dedi.

İşçi Partisi Başkanı Ed Miliband seçimleri kazanırsa enerji fiyatlarını 20 ay boyunca donduracağı sözünü vermişti.

Başbakan Cameron’un yanıtı ise fiyatları dondurma sözünün sahtekarlık olduğunu, kimsenin küresel enerji fiyatlarını kontrol edemeyeceği olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.