kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.693
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

İngiltere’de hayat pahalılığı: Dikkate alınması gereken tarihler

İngiltere’de hayat pahalılığı: Dikkate alınması gereken tarihler
20.09.2022
0
A+
A-

Fiyatlar artıyor ve milyonlarca insan etkilerini hissetmeye başlıyor. Yeni başbakan, tipik bir ev faturasını 2.500 pound ile sınırlayarak enerji faturaları konusunda bir miktar yardım açıkladı, ancak sonbahara girerken birçoğu hala cüzdanlarını izliyor olacak. Önümüzdeki haftalarda daha fazla kemer sıkma anlamına gelmesi neredeyse kesin olan bazı önemli tarihler ve olaylar burada.

YAŞAM MALİYETİ ÖDEMELERİ

Ev faturaları ve dükkanlardaki fiyatlar artmasına rağmen, bazı haneler için yolda bir miktar yardım var. Engellilik ödeneğinden yararlanan kişiler, 20 Eylül’den itibaren bir kereye mahsus olmak üzere 150 sterlinlik bir yaşam maliyeti ödemesi aldılar.

Bu sonbaharda, gelir testi yapılan yardımlardan yararlanan sekiz milyondan fazla düşük gelirli hane, geçim maliyeti ödemesinin ikinci taksiti olan 324 pound alacak. 326 poundlul ilk taksit Temmuz ayında yapıldı. Çoğunun ilk ödemesi 2-7 Eylül tarihleri ​​arasında, ikincisi ise kış aylarında yapılacağı için vergi kredisi kullananlar daha uzun süre beklemek zorunda kaldı.

22 EYLÜL – FAİZ ORANLARINA İLİŞKİN BİR SONRAKİ KARAR

İngiltere Merkez Bankası, Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından 15 Eylül’deki faiz oranlarıyla ilgili bir sonraki toplantısını erteledi. Merkez bankası Ağustos’ta faizleri yüzde 1.75’e yükseltti ve faizlerin tekrar yükseleceği, belki de %2.5’e kadar çıkacağı düşünülüyor.

Coreco ipotek komisyoncularından Andrew Montlake, bunun ne anlama geldiğine dair bir fikir vermek için, 25 yılda geri ödenen 250 bin poundluk standart değişken oranlı bir ipotekte çeyrek puanlık bir artış, ayda fazladan 30 pound ödemek anlamına gelebileceğini açıklıyor. Ve sabit oranlı ipotek üzerindeki insanlar da sorunlarla karşı karşıya. Montlake, insanların sabit süreleri sona erdiğinde aldıkları kötü sürprize ve daha yüksek oranlarla karşı karşıya kaldıklarına atıfta bulunarak, “‘Ödeme şoku’ görmeye başlıyoruz” diyor.

Bu oran artışlarının tam etkisini hissetmenin biraz zaman alabileceğini de sözlerine ekliyor. “Önümüzdeki birkaç ay ve gelecek yılın başında, enerji ödemelerinde artışla birlikte ipotek ödemelerinde bir artışla karşı karşıya kaldığınızda, o zaman insanlar mücadele etmeye başlayabilir.”

Elbette, faiz oranlarındaki herhangi bir artış tasarruf sahipleri için iyi bir haber olacaktır, ancak bankalar her zaman tasarruf hesaplarına gelince tam oran artışını geçmezler. Örneğin, yarım puanlık son artışın ardından, Santander bu artışı yalnızca Help to Buy ISA’sına uyguladı – diğer tasarruf hesaplarındaki oranlar yüzde puanının yalnızca dörtte biri kadar arttı.

23 EYLÜL – MİNİ BÜTÇE 

Maliye bakanı Kwasi Kwarteng, Tory liderlik kampanyası sırasında Liz Truss tarafından vaat edilen vergi indirimlerini gerçekleştirmek için mini bir Bütçe sunacak. Yeni Başbakan, ekonomiyi canlandırmak ve artan yaşam maliyetleri olan insanlara yardım etmek için vergileri düşürme sözü verdi.

1 EKİM – ENERJİ FİYAT GARANTİSİ GELİYOR

Elektrik ve gaz fiyatlarının artmasıyla birlikte Truss, haneler ve işletmeler üzerindeki etkiyi sınırlamak için devreye girdi. Hükümetin enerji fiyat garantisi, mevcut enerji fiyat tavanının yerini alacak ve tedarikçilerin her bir enerji birimi için talep edebileceği miktarı sınırlayacaktır.

Bu, tipik bir hane için yıllık faturanın Ekim ayından itibaren 2.500 pound üzerine çıkmaması anlamına geliyor. Bu müdahale olmasaydı, bu yıllık fatura yılda 3.549 sterlin olurdu. Ancak, hala insanların geçen kış ödediklerinin neredeyse iki katı. Plan iki yıl sürecek ve İngiltere, İskoçya ve Galler’deki tüm haneler için geçerli olacak. Kuzey İrlanda’da “aynı düzeyde destek” sağlanacaktır.

19 EKİM – DEVLET EMEKLİ MAAŞI VE DİĞER YARDIMLARLA BOYASIZ BAKIMLAR

Bu emekliler için önemli bir tarih. Ulusal İstatistik Ofisi Eylül ayı rakamları bu 2023 Nisan’ında olacak olan emekli maaşı alacak ve gelecek için gelecek. Pandeminin kamu malisi üzerindeki baskıları nedeniyle bir yıl üzerinden alınüçlü kilitten sonra, sözde “üçlü kilit” geri getirilecek.

SONBAHAR BÜTÇESİ 

Genellikle Ekim ayının sonunda veya Kasım ayının başında, vergi artışları veya indirimlerinin, kamu harcama planlarının ve insanların mali durumunu etkileyen diğer tedbirlerin açıklanacağı bir bütçe olurdu. Ancak Eylül ayının mini Bütçesi bunun yerini alabilir.

3 KASIM – BİR SONRAKİ FAİZ KARARI VE PARA POLİTİKASI RAPORU

Faiz oranlarında bir başka artış da ihtimal dahilinde olabilir ve bu nedenle İngiltere Merkez Bankası’nın enflasyon ve ekonomik büyüme hakkında söyleyeceklerine ilgi olacaktır. Ağustos ayında yayınlanan son Para Politikası Raporunun ardından merkez bankası uzun bir durgunluk öngörüyordu.

KASIM/ARALIK – 300 POUND EMEKLİ YAŞAM MALİYETİ ÖDEMESİ

200-300 pound değerindeki ve en az bir emeklilik yaşı olan neredeyse tüm evlere ödenen Kış Yakıtı Ödemesini alan haneler, Kasım veya Aralık aylarında bir defaya mahsus 300 pound daha alacaklardır. Bu, Birleşik Krallık’taki neredeyse tüm emeklileri kapsamalıdır.

ARALIK – NOEL HARCAMALARI 

Noel Arifesi, Kasım ayının son Cuması olan Kara Cuma dışında, genellikle yılın en büyük alışveriş günüdür. Bununla birlikte, Barclaycard, maliyet baskıları göz önüne alındığında, insanların hediyeler için her zamankinden çok daha erken para biriktirmeye başlayacağını tahmin ediyor.

15 ARALIK – BİR SONRAKİ FAZİ ORANI KARARI

Yıl sonunda bir faiz artışı daha gelebilir. İngiltere Merkez Bankası önceki eylemlerinin etkisini değerlendirecek, ancak çoğu tahminci faiz oranlarının gelecek yıl yüzde 3’e yükselmesini bekliyor, bazıları da %4’e kadar çıkabileceğini söylüyor.

ARALIK ORTASI – DEMİRYOLU ÜCRETİ ARTIŞI AÇIKLANDI

Hükümet, İngiltere’deki düzenlenmiş tren ücretlerinin gelecek yıl enflasyon oranının altına düşeceğini söyledi, ancak kesin rakamın ne olacağını doğrulamadı. Artış Mart 2023’te yürürlüğe girecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.