kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
STERLIN
41,1230
BITCOIN
$70.750
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kraliçe’nin mirası olan mücevherlerin geleceği merak konusu

Kraliçe’nin mirası olan mücevherlerin geleceği merak konusu
12.09.2022
0
A+
A-

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth, tahtı oğlu Charles’a bırakırken eşsiz ve milyon dolarlık mücevherlerinin kime geçeceği belirsizliğini koruyor.

Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan ve şimdiye kadar tahtta en uzun süre kalan hükümdar olan Kraliçe 2. Elizabeth, perşembe günü çok sevdiği kraliyet konutlarından Balmoral’da hayatını kaybetti.

Kraliçe’nin ölümüyle beraber oğlu Galler Prensi Charles kral olurken, torunu William ise babasının yerine geçerek Galler Prensi oldu. Şimdi tüm Kraliyet Ailesi ve çalışanları Kraliçe’nin cenazesi için hazırlanırken mirası da merak konusu oldu.

Ancak aslında Kral 3. Charles, Kraliçe’nin yerine tahta geçerken, arkasında bıraktığı mücevherleri de alacak gibi görünüyor.

ÖNCELİK CHARLES’IN

Kral 3. Charles’a miras kalan bazı parçalar, Londra Kalesi’nde halka açık sergilenen kraliyet tören nesnelerinin bir koleksiyonu olarak kalacak. Bununla birlikte, Kraliçe’nin milyonlarca dolar değerindeki ve aile yadigârı eşyaları, hediyeler ve hükümdar tarafından satın alınan eşyalardan oluşan özel koleksiyonunun, Kral Charles’tan başlayarak Windsor Ailesi’nin üyelerine geçmesi bekleniyor.

Kraliyet yorumcusu Josh Rom, New York Post’a verdiği demeçte, “Muhtemelen özel koleksiyonundaki eşyalar sevdiklerine verilecektir. Koleksiyonun büyük kısmı Charles’a, eşi Kraliçe Camilla ile birlikte Kate Middleton’a geçecek” dedi.

VERGİ YÜZÜNDEN KİMSE ALMAK İSTEMEYEBİLİR

Vanity Fair’in haberine göre, Kraliyet Koleksiyonu 1800’lerde Kraliçe Victoria’nın, saltanatı sırasında İngiliz İmparatorluğu’nun genişlemesiyle mücevher toplayarak başladı. Koleksiyon, dünya seyahatleri sırasında kuyumcular ve dünya liderleriyle olan bağlantıları aracılığıyla abartılı parçalar biriktiren Kraliçe Mary’nin saltanatı sırasında büyümeye devam etti.

Kraliçe Mary’nin mücevherlerinin çoğu, Kraliçe II. Elizabeth’e hediye edildi. Aralarında düğününde Kate Middleton tarafından takılan Cartier Halo taç ve Meghan Markle’ın PRens Harry ile evlenirken taktığı elmas bant da bulunuyor.

Vanity Fair; Kraliçe’nin bu taçlarını, ödünç alan aynı aile üyelerine miras bırakmasının muhtemel olduğunu, ancak alıcıların yüzde 40 veraset vergisi ödemeleri gerektiğini belirtti.

Bu eşyaların bazılarının değeri göz önüne alındığında, eşyaları kraliyet koleksiyonunun bir parçası olarak bırakmak ailenin yararına da olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.