kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5967
EURO
34,8230
STERLIN
40,4413
BITCOIN
$66.072
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

8 yaşındaki kız amatör radyo kullanarak Amerikalı astronot ile sohbet etti

8 yaşındaki kız amatör radyo kullanarak Amerikalı astronot ile sohbet etti

İngiltere’de yaşayan 8 yaşındaki Isabelle Payne, babasının amatör telsizini kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki Amerikalı astronot Kjell Lindgren ile konuştu.

İngiltere’de yaşayan Isabella, bir gece uykuya daldığında babasının onu uyandırıp radyoya sürükleyerek suratına bir mikrofon taktığını söyledi.

Payne, babasının hareketine karşı “Bunu bana neden yapıyorsun? Güzellik uykuma ihtiyacım var” ifadelerinde bulundu. Payne bir anda Amerikalı astronot Kjell Lindgren ile konuşmaya başladı. Isabella, babasının kucağında Amerikalı astronot Lindgren’e adını ve yaşını söyledi.

“SESİNİ DUYUNCA ÇOK MUTLU OLDUM”

Payne, astronotla konuşurken duygularını dile getirdi. “8 yaşımda olduğunu öğrendiğinde bir anda sesi neşeli gelmeye başladı. Gülümsediğini duyuyordum. Sesini duyduğumda çok mutlu oldum. Rüya sandım” dedi.

“ŞİMDİYE KADAR EN SEVDİĞİM KİŞİ”

Sohbetlerinden sonra astronot Lindgren, Twitter’daki takipçilerine telsizde geçen konuşmalarını anlattı. Lindgren, Isabella ile yaptığı sohbetin “Şimdiye kadarki en sevdiği kişi” olabileceğini söyledi.

22 YILDIR RADYO LİSANSINA SAHİP

42 yaşındaki Isabella’nın babası Matthew Payne, 22 yıldır amatör radyo lisansına sahip olduğunu söyledi. Astronotlarla yapılan konuşmaların kısa tutulduğunu, çağrı işaretinizden kısaca bahsederek onlara kim olduğunuzu, adınızı ve hızlı bir teşekkür edildiğini söyledi.

“ISABELLA UZAY VE RADYO HAYRANI”

Öte yandan Payne, kızının uzay ve radyo hayranı olduğunu belirtti. Isabelle’nin bebekliğinden beri dizinde oturduğunu ve “Tüm lansmanları, tüm uzay istasyonu olaylarını, tüm uzay yürüyüşlerini birlikte izlediklerini” sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.