kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.984
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Ülke genelinde binlerce öğrenciyi şaşırtan ‘imkansız’ GCSE matematik sorusu

Ülke genelinde binlerce öğrenciyi şaşırtan ‘imkansız’ GCSE matematik sorusu
23.05.2022
0
A+
A-

Bir matematik GCSE belgesindeki ‘zor’ bir soru, öğrencileri tamamen şaşkına çevirdi ve birçoğu hayal kırıklıklarını gidermek için sosyal medyaya yöneldi. Soru, bu hafta ülke genelinde binlerce öğrenci tarafından ele alınan Edexcel GCSE matematik makalesinde ortaya çıktı.

Bazı öğrenciler, öğretmenlerin bile çözmekte zorlandıklarını iddia ettiği zor sorudan şikayet etmek için TikTok ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine başvurdu. The Mirror’a göre, Manchester Üniversitesi’nden bir matematik öğrencisi onu ‘zor’ bulduğunu bile itiraf etti.

Öğrencilere, ‘Work out the area of the shaded part of some overlapping circles, if all the circles have a radius of four’ sorusu soruldu. Bir üniversite öğrencisi tweet attı: “Zor bir şey, ben bile nereden başlayacağımı bulmak için biraz zaman harcamak zorunda kaldım.”

Bir başkası tweet attı: “Üzgünüm #EdexcelMaths ama bu son soru neydi. Üçüncüsü de benzer şekilde ’20 dakika harcadıklarını… sadece son soruya baktıklarını söyledi.” Mutsuz bir öğrenci şöyle yazdı: “edexcel, hayatında görebileceğin en kötü gcse yüksek matematik ödevini yapıyor.”

Bu arada, The Mirror’a göre, yaklaşık yarım milyon çocuk bu hafta GCSE’lerine amiral gemisi Covid yakalama programından herhangi bir destek almadan başlamış olabilir. Yayının açıkladığı gibi, İşgücü analizi, 490.800 11. Sınıf öğrencisinin bu yıl Ulusal Özel Ders Programından gelen yardımı kaçırdığını tahmin etti.

Boris Johnson, pandemi öğrenimlerini alt üst ettikten sonra çocukların yetişmesine yardımcı olmak için kişisel ders verme sözü verdi. Bununla birlikte, dağıtım, pandemi vurmadan önce daha zengin sınıf arkadaşlarının gerisinde olan daha yoksul öğrencilere ulaşamadığı için eleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.