kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.570
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Araştırma: Şezlong yasağı hayat kurtarabiliri

Araştırma: Şezlong yasağı hayat kurtarabiliri
23.05.2022
0
A+
A-

İngiltere’de yaz tatillerinde sıklıkla kullanılan şezlongların yasaklanmasının hayat kurtarabileceği açıklandı. Avustralya örneği üzerine yapılan çalışmada, şezlongda güneşe maruz kalmanın cildin erken yaşlanmasına ve kırışmasına, ayrıca göz problemlerine ve yüksek cilt kanseri risklerine neden olabileceği belirtildi. Çalışmada şezlong yasağı uygulamasının bin 200 daha az cilt sorunu ve 200 daha az ölüme neden olabileceği vurgulandı.

İngiliz bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırmada, şezlong yasağı uygulamanın hayat kurtarabileceği açıklandı.

Manchester Üniversitesi’nden bir ekip tarafından yapılan çalışmada, şezlong kullanmanın yasak olduğu Avustralya’da inceleme gerçekleştirildi.

Bilim insanları, bronzlaşma ile bağlantılı sağlık sorunlarını ve maddi zararları incelerken, şezlong yasağı uygulamasının 18 yaşındakilerin yaşamlarında bin 200 daha az cilt sorunu ve 200 daha az ölüm meydana getirebileceğini belirtti.

YÜKSEK CİLT KANSERİ RİSKİ OLUŞTURUYOR

British Journal of Dermatology’de yayımlanan çalışmada, ayrıca yasağın İngiltere’de uygulanmasının Ulusal Sağlık Sistemi’ne (NHS) 700 bin sterlin (14 milyon TL) tasarruf sağlayabileceği vurgulandı.

Manchester Üniversitesi’nden sağlık ve hastalık uzmanı Profesör Adele Green, çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada, “İngiltere’de toplam yasağın 18 yaşındaki 620 bin kişi üzerindeki etkisini takip ettik. Şezlonglar hakkında D vitamini sağlaması ve bronzluk vermesi gibi birçok yanlış anlaşılma var, ikisi de yanlış” derken, “Şezlongda güneşe maruz kalmanın yaptığı şey, cildin erken yaşlanmasına ve kırışmasına, ayrıca göz problemlerine ve yüksek cilt kanseri risklerine neden olur” ifadelerini kullandı.

Profesör Green ayrıca insanları şezlonglarla bağlantılı riskler hakkında bilgilendirmek istediklerini sözlerine ekledi.

ŞEZLONG DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA: İDDİALARI REDDEDİYORUZ

İngiltere The Sunbed Association (Şezlong Derneği) ise araştırma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bronzlaşmak büyük bir iştir. Birleşik Krallık’ta şezlongların yasaklanması gerektiği yönündeki tüm iddiaları reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

Şezlong Derneği başkanı Gary Lipman, “Bu çalışmada ileri sürülen matematiksel teorik iddiaları tamamen reddediyoruz, çünkü bu çalışma, ağırlıklı olarak Birleşik Krallık dışında yürütülen çalışmalardan ve şezlong endüstrisinin burada olduğu kadar iyi düzenlenmediği bir yerden elde edilen verilere dayanmaktadır” diye konuştu.

Cancer Research UK’den alınan rakamlara göre ise, Birleşik Krallık’ta her yıl en önemli etkenin şezlongda güneşlenmek olduğu yaklaşık 2 bin 300 melanom cilt kanseri ölümü gerçekleşiyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.