kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.930
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
20°C
LONDRA
20°C
Açık
Pazartesi Açık
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Kötülenen otel £100 ceza kesti

İngiltere’de bir çift kaldıkları ve olumsuz yorum yaptıkları otel tarafından £100 ( yaklaşık 350 TL) para cezasına çarptırıldı.

Kötülenen otel  £100 ceza kesti
22.11.2014
0
A+
A-

hotel

 

İngiltere’de bir çift kaldıkları ve olumsuz yorum yaptıkları otel tarafından £100 ( yaklaşık 350 TL) para cezasına çarptırıldı.

Tony ve Jan Jenkinson,  Blackburn şehrinde Broadway Hotel’de bir gece konakladılar.Çift,  araç parkı olması nedeniyle tercih ettikleri ve £36 verdikleri otel hakkında daha sonra dünyanın en büyük seyahat ve turizm sitesi TipAdvisor’a yorum yaptı. Jenkinson çifti, yorumlarında park yeri olduğu belirtimesine rağmen böyle bir yer görmediklerini, bu nedenle araçlarını sokağa park ettiklerini belirtti. Yorumda, otelin çok pis olduğu ve kötü kokular yayıldığı da vurgulandı.

Yorumun TripAdvisor’da yer almasından bir süre sonra otelin, çiftin banka hesaplarından £100 para cezası çektiği ortaya çıktı.

Çiftin otele yerleştikleri gün belgeleri imzalarken,  kağıdın altında bulunan ‘olumsuz yorum yapılması halinde £100 ceza kesileceği’şekindeki  uyarı notunu görmedikleri anlaşıldı.

OLAYA TEPKİLER BÜYÜK OLDU

Bu ilginç olayın duyulmasının ardından ilk açıklama Cumbria Trading Standards Ofisi’nden geldi. Bu kurumun bölge menajeri John Greenbank, uzun yıllar Trading Standards  için çalıştığını söyleyerek, “ İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Hayretler içindeyim” dedi. Greenbank, otelin incelemeye alındığını da ifade etti.

Bölge belediye meclis üyesi John McCreesh ise müşterilerin özgürce yorum yapma haklarının olması gerektiğini söyledi.

TripAdvisor Sözcüsü James Kay de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Neyse ki bu tip olaylar çok nadir oluyor. Ancak bir işyeri sahibinin kazancı için müşterileri üzerinde böyle bir baskı yapması doğru değil. TripAdvisor olarak bu konunun üzerinde önemle duruyoruz” şeklinde konuştu.

OTEL, GERİ ADIM ATTI

Olayın medyada geniş yer almasının ve tepkilerin büyümesinin ardından otel tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın kaldırıldığı ifade edildi.

Trip Advisor, 20 milyon üyesiyle dünyanın en büyük seyahat ve turizm sitesi. 21 dilde yayın yapan sitede her ülkeden, her yıldız kategorisinde oteller hakkında en geniş bilgiler yer alıyor. Müşteriler, otellerin iyi ve kötü taraflarını bu sitede yorumluyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.