kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3003
EURO
34,9829
STERLIN
40,6516
BITCOIN
$61.461
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Kapalı
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Jüriye göre İncedal’da ‘bomba kılavuzu’ varmış

Terör şüphesi ile yargılanan Erol İncedal’ın bomba hazırlama adımlarını gösteren bir kılavuza sahip olmaktan suçlu bulunduğu öğrenildi

Jüriye göre İncedal’da ‘bomba kılavuzu’ varmış
17.11.2014
0
A+
A-
Türkiyeli göçmen Erol İncedal’ın terör şüphesi ile yargılandığı ve geçen hafta yarıda kesilen davasında bomba hazırlama adımlarını gösteren bir kılavuza sahip olmaktan suçlu bulunduğu öğrenildi.
26 yaşındaki Erol İncedal’ın Alevi ve Kürt bir aileye mensup olduğu ve henüz bir yaşındayken İngiltere’ye göç ettiği öğrenildi.     Erol Incedal Credit: Priscilla Colema

Erol İncedal 23 Şubat’ta ikinci defa yargılanacak Credit: Priscilla Coleman

Beş gün süren görüşmeler sonunda karara varamayan jüri geçen hafta azledilmiş, davanın yeniden görülmesi kararlaştırılmıştı.

Hakim Mr Justice Nicol’ın yayın yasaklarını bu sabah kısmen kaldırması üzerine gazetelerin duruşmayla ilgi bazı bilgileri haber yapması serbest bırakıldı.

YENİ DAVA 23 ŞUBAT’TA

Bu bilgiler arasında jürinin İncedal’ı bomba hazırlama kılavuzuna sahip olmaktan suçlu bulduğu var.

Ancak jüri, İncedal’a yöneltilen ikinci suçlama olan “terör eylemine hazırlık” suçlamasında bir karara varamayınca azledildi.

Hakim Nicol, ikinci davanın 23 Şubat 2015’te başlamasına, İncedal’ın tutuklu yargılanmasına karar verdi. Bu yeni davanın dört ya da beş hafta sürmesi bekleniyor.

Kısmen gizli olarak görülen davada savcılık, aslen Malatya-Kürecik’li Erol İncedal’ın terör eylemi planladığı ve telefonunda bomba yapımı ile ilgili belgeler bulundurduğu gibi suçlamalar yöneltmişti.

GEÇEN SENEDEN BU YANA TUTUKLU

Geçen yıl 30 Ekim’de Mercedes marka aracı polis tarafından durdurulan İncedal’ın aracında İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’ın ev adresinin yazılı olduğu bir kağıt bulduklarını öne süren savcılık, zanlıların önemli bir isme saldırı ya da 2008 yılında Mumbai’de olduğu gibi geniş kitlelere karşı bir terör eylemi hazırlığına inandıklarını söylemişti.

Geçen seneden bu yana tutuklu bulunan İncedal’ın davasının önce gizli görüşülmesini kararlaştıran mahkeme, gelen tepkiler üzerine daha sonra bazı kısımlarının basına açık olmasında bir mahsur görmediğini duyurmuştu.

Sadece 10 gazetecinin izlemesine izin verilen davada, İncedal’ın cep telefonundan cihatçilar ve İSİS’e ilişkin web sitelerine girdiği, bunları daha sonra sildiği kaydedilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.