kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2841
EURO
35,0414
STERLIN
40,8760
BITCOIN
$66.228
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere’ye geri dönemeyecekler

İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye ve Irak’ta savaşan İngiliz vatandaşı cihatçıların, bildirimde bulunmamaları halinde ülkeye dönüşlerinin engelleneceğini duyurdu.

İngiltere’ye geri dönemeyecekler
Avusturalya'da bulunan David Cameron, Suriye ve Irak'ta savaştıkları tespit edilen İngiliz vatandaşlarının ülkeye geri dönmelerini engellemekte kararlı olduklarını duyurdu.

Avusturalya’da bulunan David Cameron, Suriye ve Irak’ta savaştıkları tespit edilen İngiliz vatandaşlarının ülkeye geri dönmelerini engellemekte kararlı olduklarını duyurdu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, radikal terör örgütlerine destek oldukları belirlenen veya Suriye ve Irak’a giderek savaşan İngiliz vatandaşı cihatçılara karşı aldıkları önlemleri sertleştireceklerini duyurdu.

G20 zirvesi için Avusturalya’da bulunan Cameron, özel düzenlemelerle, İngiliz vatandaşı cihatçıların ülkeye girişlerinin, iki yıla kadar engellenebileceğini bildirdi. İlk olarak Eylül ayında gündeme getirilen düzenlemenin, Ocak ayı sonunda uygulamaya konulması bekleniyor.

Tasarıya göre, kendilerinin teslim olmaması halinde, cihatçıların ülkeye girişleri engellenecek ve pasaportları iptal edilebilecek. Şüphelilerin isimleri, ülkeye seyahati yasaklanan kişiler listesine de eklenecek. Söz konusu kişilerin uygulamalara maruz kalmamak için, güvenlik güçlerine bildirimde bulunması ve gözetim altında kalmayı kabul etmeleri gerekiyor.

David Cameron Suriye ve Irak’ta savaşmak için ülkeden ayrıldıklarını tahmin edilen İngiliz vatandaşlarının, Britanya için tehdit oluşturduklarını savunarak, ülkelerini korumaları gerektiğini ve bu yönde gerekli önlemleri alacaklarını vurguladı.

İstihbarat ve polisin tahminlerine göre, Suriye ve Irak’ta çarpışan İngiliz vatandaşlarının sayısı 500 dolayında. Buna karşın Müslüman toplumların yoğun yaşadığı Birmingham bölgesinin milletvekillerinden, Khalid Mahmood ise, son üç yılda bölgeye giden gençlerin sayısının 1500’ün üzerinde olduğunu ileri sürmüştü.

Haziran ayında görüntüleri yayınlayan Cardiff’li gençlerin görüntüleri geniş yankı bulmuştu.

Haziran ayında görüntüleri yayınlayan Cardiff’li gençlerin görüntüleri geniş yankı bulmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.