kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
STERLIN
41,0226
BITCOIN
$70.474
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Öldürülen kız kardeşlerin fotoğraflarını WhatsApp’ta paylaşan Met Polisi’ne hapis cezası

Öldürülen kız kardeşlerin fotoğraflarını WhatsApp’ta paylaşan Met Polisi’ne hapis cezası
07.12.2021
0
A+
A-

Öldürülen iki kız kardeşin cesetlerinin mide bulandırıcı fotoğraflarını çekip WhatsApp’ta paylaşan iki Metropolitan Polis memuru hapse atıldı. 47 yaşındaki PC Deniz Jaffer ve 33 yaşındaki PC Jamie Lewis, Bibaa Henry ve Nicole Smallman’ın Wembley’deki Fryent Country Park’taki çalıların arasında ölü bulunmasının ardından bir gecede olay yerini korumakla görevlendirilmişti. Old Bailey, polis memurlarının 7 Haziran 2020’nin erken saatlerinde olay yerine izinsiz girdikten sonra fotoğraf çektiklerini duydu.

Kurbanların cesetlerinin fotoğrafları daha sonra diğer polis memurlarına şahsen gösterildi ve WhatsApp’ta meslektaşları ve arkadaşlarıyla paylaşıldı. Mağdur etkisi ifadelerinde, aile üyeleri sanıkları polis ailesi ve insanlık için bir “utanç” olarak nitelendirdi. Kadınların annesi Mina Smallman, memurların eylemlerinin “felaket boyutlarına ihanet” ve “kutsal bir davranış” olduğunu söyledi. Dedi ki: “Jaffer ve Lewis, düşüncesizce ve ölü kızlarımızın bedenlerine saygı duymadan, bana göre kutsal bir davranışta bulundular. 46 yaşındaki Bayan Henry ve 27 yaşındaki Bayan Smallman, piyango kazancı karşılığında kadınları “feda ederek” Şeytani bir anlaşmayı yerine getirdiğine inanan 18 yaşındaki Hüseyin tarafından öldürülmüştü.

Katil – şimdi müebbet hapis cezası çekiyor – iki kadını 6 Haziran’ın erken saatlerinde, Henry’nin doğum gününü kutlarken birlikte dans ederken parkta pusuya düşürdü. Cinayetleri gizlemek için cesetleri çalılıklara sürükledi ve iki kadını yan yana bıraktı ve yaklaşık 36 saat sonra Bayan Smallman’ın perişan erkek arkadaşı tarafından keşfedildiler. Doğu Londra’daki Hornchurch’ten Jaffer ve Colchester, Essex’ten Lewis’in her biri iki yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Her iki adam da geçen ay Old Bailey’deki kamu ofisinde görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulundular ve o zamandan beri Metropolitan Polisinden resmen görevden alındılar. Ayrıca gelecekte tekrar polis memuru olarak görev yapmaları da yasaklandı. 19 Haziran’da IOPC, Lewis’in suç mahallindeki faaliyetleri hakkında isimsiz bir ihbar aldı ve memurun telefonunun tutuklama analizinden sonra, cinayet mahallinin iki resmini çektiğini ve Jaffer’in dört resim çektiğini gösterdi. Ayrı bir soruşturma, üç polis memurunun, uygunsuz fotoğrafların farkında oldukları, aldıkları veya uygunsuz fotoğrafları görüntüledikleri ve bunlara itiraz etmedikleri veya bildirmedikleri için suistimal nedeniyle cevap vermeleri gereken bir dava olduğu sonucuna vardı. Geçen ay, bir mahkeme memurların ağır suistimal yaptıklarını tespit etti. Lewis, Metropolitan Polisinden derhal görevden alındı ​​ve Jaffer görevden alınacaktı, ancak zaten istifa etmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.