kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
STERLIN
40,6973
BITCOIN
$64.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Boris Johnson, Jeff Bezos’ta daha fazla vergi ödemesini isteyecek

Boris Johnson, Jeff Bezos’ta daha fazla vergi ödemesini isteyecek
20.09.2021
0
A+
A-

Boris Johnson, New York’ta dünyanın en zengin adamıyla yüz yüze görüşerek ve Jeff Bezos’a daha fazla İngiltere vergisi ödemesini söyleyecek. Johnson, milyarderin Amazon’un kötü şöhrete sahip vergi ödemeleriyle mücadele etmesini ve çalışanların zorlu çalışma koşullarını ele almasını istiyor.

Dünya liderleri, iklim değişikliği hakkında konuşmak için toplanıyor. Ancak Boris Johnson’ın gündeminde sadece iklim değişikliği yok. Başbakan, Jeff Bezos ile sohbet etmek için ayrıca zaman ayırıyor.

Johnson pazar gecesi, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek için New York’un JFK havaalanına indi. The Sun’ın haberine göre; ABD’ye yapılan uçuş sırasında Johnson, Amazon’un düşük vergi ödemeleri konusunda tepkiliydi. Johnson’ın resmi sözcüsü konuyla ilgili şunları söyledi: “Ekonominin dijitalleşmesinin yol açtığı vergi sorunlarına karşı uluslararası bir çözümün savunucusu olduk. Başbakanın da bu önemli konuyu gündeme getirmesini bekleyebilirsiniz. ”

Amazon da dahil olmak üzere internet devleri, Birleşik Krallık’ta düşük düzeyde vergi ödedikleri için uzun süredir eleştiriliyor. ABD firmasının buradaki satışları, ülkenin önde gelen markaları Next’tin beş ve Marks ve Spencer’ın ise iki katı. Amazon’un İngiltere’de adil bir vergi payı ödemesi ve işçi haklarını iyileştirmesi için Bezos’a itiraz edip etmeyeceği sorulduğunda Johnson, “Evet, kesinlikle” yanıtını verdi. Amazon, çalışanlarına tuvalet molasına çıkmalarına bile izin vermeyen çalışma koşulları ve ödediği vergilerle defalarca sert eleştiri oklarının hedefi oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.