kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2207
EURO
35,1220
STERLIN
40,9212
BITCOIN
$65.872
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İşçi Parti’lilerden Kobani ile dayanışma bildirisi

İngiltere’de ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi’ne mensup bir grup politikacı yayınladıkları bir bildiri ile Kürtlerle dayanışma içerisinde olduklarını duyurdular.

İşçi Parti’lilerden Kobani ile dayanışma bildirisi
08.11.2014
0
A+
A-

 

Mike Gapes

Mike Gapes

 

İngiltere’de ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi’ne mensup bir grup politikacı yayınladıkları bir bildiri ile Kürtlerle dayanışma içerisinde olduklarını duyurdular. Britanya hükümetinin Irak Kürdistanı ve Kobani’ye yönelik ağır silahlar ve insani yardımlarını arttırmasını isteyen İşçi Partili’ler, Türkiye’nin ISIS’e karşı savaşta Kürtleri müttefik olarak görmesi çağrısında da bulundular.

“Britanya İşçi Partisi üyeleri, partilileri ve sendikacıları, ISIS’e karşı anlamlı bir dayanışmaya çağırıyor” başlıklı bildiriye imza atanlar arasında milletvekilli ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi Mike Gapes ile milletvekilleri Mary Glindon ve Meg Munn da yer aldılar. Bildiride şu görüşlere yer verildi :

 

Mary Glindon

Mary Glindon

“Biz Kürt kökenli olmayan İşçi Partisi ve Sendika üyeleri, Britanya ve diğer ülkelerde yaşayan insanları, kendilerini İslami Devlet (ISIS) olarak adlandıran örgütün acımasız saldırılarına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Kobani, Rojava ve Kürdistan bölgesindeki Kürtler, Yezidiler, Hristiyanlar ve diğer etnik azınlıklar, çağımızın küresel ve en iğrenç savaşı ile karşı karşıya bulunuyorlar.  Onlara yardımcı olmalıyız. Dünyaya onlara yardımcı olunması, gerekli olan ihtiyaçlarının karşılanması için çağrıda bulunmalıyız. Uluslararası bir tabanı olan İşçi partisi hareketi,  zalim yönetimlerin baskısı altındaki halkların durumunu en iyi anlayan politik hareketlerin başında gelmektedir. Şimdi bir araya gelip Britanya hükümetinin bu durum karşısındaki politikalarını değiştirmesi için harekete geçmeliyiz.

Yaşlı insanların, çocukları ile birlikte savaştığını, onlarla birlikte öldüğünü gösteren fotoğraflar, Birtanya’da yaşayan bizler için anlaşılması oldukça zor görüntüler. Kafa kesme hikayeleri, gelişigüzel atılmış ve vücütları parçalanmış kadınların cesetleri, gözleri çıkarılmış erkek bedenleri, seks kölesi olarak kullanılan kadınlar, soykırım ve toplu infazlar, asitle yakılarak öldürülmüş insanlar..Britanya sol’unun, bu korkunç duruma göstermesi beklenen tepki karşısındaki kayıtsızlığını da korkunç kılıyor.

Meg Munn

Meg Munn

Bu vahşet görüntüleri gerçek ve bu zalimliğin kurbanı olan insanlar için halen vuku bulan hadiseler. Mağdurlar gerçek erkek ve kadınlar, gerçek çocuklar. İşçiler, sendikacılar, hemşireler, doktorlar ve öğretmenler ve kamu görevlileri. Kurbanlar çiftçiler, elektrikçiler, politikacılar, babalar ve anneler ile çocukları. Bizim gibi insanlar. Yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyan dünyanın bir ucundaki kardeşlerimiz.

İnanılmaz bir gayretle ISIS’e karşı savaşan insanlara büyük bir saygı duyuyoruz. Bu savaşta Kürt kadınlarının ve liderlerinin, kaybetmeleri halinde kendilerini esir kılacak bir ideolojiye karşı mücadeleleri daha da anlamlıdır. Ön cephelerde savaşan kadınların çoğu aynı zamanda birer anne. Kendi ve çocuklarının gelecekleri için savaşıyorlar.

Onlara yardımcı olmalıyız!

Britanya’da huzurlu, liberal, laik ve demokratik bir ortamda imtiyazlı bir yaşam sürüyoruz ve  bunun için uzun süre savaştığımızı ve mücadeleyi kazandıktan sonra bu değerlere sahip olduğumuzu unutmamalıyız.

Kendiliğinden verilmedi; uzun süren mücadelelerin ve son olarak Nazilere karşı verilen savaşın sonucuydu bu kazanımlar.  Şimdi zincirleri koparılmış ISIS’le karşı karşıyayız. Vazgeçmeyecekler ve durmayacaklar.

Her alanda bu tehlikeyi bertaraf etmek, yenilgiye uğratmak zorundayız. İşçi Partisi bu ihtiyaca arkasını çeviremez. Acil olarak harekete geçmek zorundayız.

Her yıl Nazi soykırımına karşı mücadelelerinde yaşamlarını yitirmiş, hayatlarını feda etmiş bir çok insanı anıyoruz. Politikacılar anma törenlerinde ‘Bir daha asla’ mesajı veriyorlar.  İnsanlığın ortak tehdidi vahşete karşı gereken bütün mücadeleyi vermek sorumluluğunu yükleyen bu sözlerin arkasında durmak gerekir. Bunun tersi davranmak, geçmişi bir tarafa bırakan, tarihi olarak affedilmeyecek bir hata olacaktır.

Britanya Solu, Kürtlerle uluslararası bir dayanışma yaratmak için tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır.  Bu yüzden İşçi Partisi hareketine, partimizin ve sendikalarımızın lider kadrosuna, üyelerine ve ortak bir paydada buluştuğumuz kesimlere aşağıdaki noktalarda çağrıda bulunuyoruz:

. Irak Kürdistanı ve Suriye Kürtlerinin yaşadığı Rojava bölgesi, Suriye ve Irak’ta savaşan ve sınırları ortadan kaldıran ISIS’e karşı dayanışma bekliyor. İngiliz hava kuvvetlerinin, her iki ülkede de hava harekatlarına bir an önce başlamasını istiyoruz.

. Britanya hükümeti Irak Kürdistanı ve Kobani’ye yönelik ağır silahlar ve insani yardımlarını arttırmalıdır.

. İşçi Partisi, Kürtlerin bölgede anahtar bir role sahip oldukları gerçeğini tanımalıdır. Kürtler şu an için bu yönde bir destek talep etmeseler de, kara harekatının gelecekte gerekebileceğini göz önünde bulundurmalıyız.

.  Orta Doğu ve bölgedeki hoşgörü, çoğulcu anlayış, kadın haklarının yaygınlaştırılması ve gençlerin radikalleşmesinin engellenmesi konusunda, politi, ekonomik ve diğer açılardan bir mücadelenin gereklilik olduğu gerçeğini tanımamız gerekiyor.

.  Türkiye’nin ISIS’e karşı mücadelelerinde Kürtleri müttefik olarak tanımalı.

. ISIS barbarlığına karşı yerlerinden olan milyonlarca mülteciye destek vermek, gerekli insani yardımları bir an önce ulaştırmak zorunluluktur.

. Bağdat Hükümeti, Irak Kürt bölgesine yönelik ambargo ve kısıtlamalarına derhal son vermelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.