kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
STERLIN
40,9287
BITCOIN
$70.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Hükümet, Covid testi firmalarını yanıltıcı fiyatlar konusunda uyardı

Hükümet, Covid testi firmalarını yanıltıcı fiyatlar konusunda uyardı
25.08.2021
0
A+
A-

SAĞLIK Bakanı Sajid Javid, hükümetin web sitesinde listelenen 80’den fazla özel Covid seyahat testi sağlayıcısına yanıltıcı fiyatlar nedeniyle iki kez uyarı yapılacağını duyurdu.

57 firma daha Pazartesi günü web sitesinden kaldırılacak çünkü ya artık mevcut değiller ya da ilgili testleri gerçekten sağlayamıyorlar. Sağlık sekreteri, hareketin “kovboy davranışını” kısıtlamak olduğunu söyledi. Hükümet ayrıca test sağlayıcıları üzerinde anlık kontroller yapacak. Sağlık Bakanı Sajid Javid, hükümetin web sitesinde listelenen 80’den fazla özel Covid seyahat testi sağlayıcısına yanıltıcı fiyatlar nedeniyle iki kez uyarı yapılacağını duyurdu. 57 firma daha Pazartesi günü web sitesinden kaldırılacak çünkü ya artık mevcut değiller ya da ilgili testleri gerçekten sağlayamıyorlar.

 

Sağlık sekreteri, hareketin “kovboy davranışını” kısıtlamak olduğunu söyledi.

Hükümet ayrıca test sağlayıcıları üzerinde anlık kontroller yapacak. Birleşik Krallık hükümeti, seyahatten önce ve Birleşik Krallık’a vardığınızda testlerin zorunlu olmasını İngiltere’ye uluslararası seyahat için bir koşul haline getirmiştir. Gerekli testlerin sayısı, yeşil veya kehribar rengi bir ülkeden gelişinize veya aşı durumunuza bağlıdır. Kırmızı ülkelerden gelenler karantina otel tesislerini kullanmaya devam etmelidir. Hükümetin web sitesinde bu tür testleri sunan özel şirketlerin bir listesi var – ancak Sağlık Bakanlığı tarafından yakın zamanda yapılan bir inceleme, Gov.UK sitesinde gösterilen fiyatların gerçek maliyetlerinden daha düşük olduğunu buldu.

Gezginlerden gelen en yaygın şikayetlerden bazıları, hükümetin sağlayıcılar listesinde listelenen ve reklamı yapılan fiyatta olmayan testlerden bahsederken, diğerleri kötü hizmet iddiasında bulunuyor.

 

Javid, “Herhangi bir özel test şirketinin tatilcilerden faydalanması kesinlikle kabul edilemez ve bugünün eylemleri bu kovboy davranışını engelliyor. “57 firma Gov.UK listesinden çıkarılacak ve 82 firmaya daha iki ihtar uyarısı verilecek – bir daha yanıltıcı fiyatların reklamını yaparlarsa, kapatılırlar.” Tanıtılan anlık kontrollerin, tüm özel sağlayıcıların “kurallara uymasını” ve hükümetin “yüksek şeffaflık standartlarını” karşılamasını sağlamak için olduğunu da sözlerine ekledi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.