kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
STERLIN
40,3217
BITCOIN
$63.862
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İngiltere sarı ve yeşil listedeki ülke sayısını artırmayı planlıyor

İngiltere sarı ve yeşil listedeki ülke sayısını artırmayı planlıyor
29.07.2021
0
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, 2 Ağustos’ta ülke içindeki kısıtlamaların daha da hafifletilmesinin ardından daha fazla ülkenin sarı ve yeşil listeye alınacağına dair inancının arttığını söyledi.

Sky News’e konuşan Dominic Raab, “Ülke içinde yapmamız gereken şeyi yaptık. Diğer ülkelerin de bu konuda bize yetiştiğini gördükçe daha fazla ülkenin yeşil veya sarı listeye geçeceğine emin oluyoruz.” diye konuştu.

ABD ve AB’deki sarı liste ülkelerine karantina kaldırıldı

İngiliz hükümeti çarşamba günü aldığı kararla, ABD’den sarı listede yer alan AB ülkelerinden gelen yolcuları 2 Ağustos’tan itibaren karantinadan muaf tutma kararı almış, Galler ve İskoçya’nın da aynı yolu izleyeceği ifade edilmişti.

İspanya “Sarı +” listeye alınabilir

İngiltere trafik lambasına göre dizayn ettiği seyahatlerde bir sonraki güncellemeyi gelecek hafta yapacak. Dominic Raab, İspanya’nın da Fransa’nın şu anda içinde yer aldığı “sarı +” kategorisine geçme ihtimalini dışlamadığını söyledi. Raab, “Buna elbette Ortak Biyogüvenlik Merkezi (JBC) ile hükümetin karar vereceğini gözardı edemem. Ancak ilgili tüm ülkeler için karar gelecek hafta verlecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye hala kırmızı listede

NOT: Türkiye İngiltere’de dönüşte 10 gün zorunlu otel karantinasını gerektiren, kırmızı listede yer alıyor. Daha önce yapılan iki güncellemede İngiltere, beklenenin aksine Türkiye’yi sarı listeye almamıştı. İngiltere’de gelecek hafta yapılacak seyahat güncellemesinde Türkiye’nin sarı listeye alınıp alınmayacağı merak konusu ancak artan vaka sayıları bu konuda Türkiye’nin elini zayıflatıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.