kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
STERLIN
40,4055
BITCOIN
$66.385
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri, İngiltere’deki tüm salonlarını kapatıyor

Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri, İngiltere’deki tüm salonlarını kapatıyor
21.07.2021
0
A+
A-

Koronavirüsü salgınının sinema sektörünü olumsuz etkilemesi nedeniyle, dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri Cineworld, bir hafta içerisinde İngiltere ve ABD’deki tüm salonlarını kapatmaya başlayacak. Şirketten yapılan açıklamada ABD’deki 536, İngiltere’deki 127 salonun 8 Ekim itibarıyla kapatılacağı duyuruldu. Kararla birlikte yaklaşık 45 bin kişinin işsiz kalması bekleniyor.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Sky News’a konuşan Cineworld CEO’su Mooky Greidinger operasyonun en az iki ay süreceğini belirterek “Eldeki likiditeye bakıldığında, açık olduğumuzda, kapalı olduğumuzdan çok daha fazla kan kaybediyoruz” ifadelerini kullandı. Şirketin açıklamasının ardından, Amerikan borsalarının açıldığı ilk 10 dakikada Cineworld hisseleri yüzde 60 değer kaybetti.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P, cuma günü yayınladığı raporunda Cineworld’un en yakın rakibi, Odeon sinemalarının sahibi AMC Entertainment’ın elindeki likiditenin altı ay içerisinde tükenebileceğini belirtti.

‘CINEWORLD YENİ FİLM GÖSTERİMLERİ OLMADAN MÜŞTERİ KAZANAMAZ’

Uzun süren karantinanın ardından Cineworld, temmuzda kapılarını açtı ancak son James Bond filmi “No Time To Die” (Ölmek İçin Zaman Yok) ve Marvel filmi “Black Widow” (Kara Dul) gibi gişe yapacak filmlerinin yayın tarihinin ertelenmesi nedeniyle zarar etmişti. Şirketten yapılan açıklamada, “Sinemaya geri dönmeleri için reklam gücü yüksek filmler gerekli. Yeni film gösterimleri olmadan Cineworld, ABD ve İngiltere’de müşteri kazanamaz” denildi.

SİNEMA FON BULMAYA ÇALIŞACAK

Citigroup analisti Natasha Brilliant, pazartesi günü müşterileriyle paylaştığı notta Londra borsasında işlem gören Cineworld’un 200 ila 300 milyon dolarlık fon bulmak için imkânları deneyeceğini duyurdu.  Kapanmanın devam etmesi durumunda Ocak 2021’den sonra yeni fon ihtiyacı doğacağını da vurgulayan Brilliant, miktarın 500 milyon dolara kadar çıkabileceğini belirterek, “Endişemiz, bu finansmanın hatırı sayılır bir maliyetle gelmesi” dedi.

SENDİKA: KARARIN MESULİYETİ DAĞITIMCILARA AİT

Cineworld çalışanlarını savunan sendika BECTU ise kararla ilgili olarak film gösterimlerini erteleyen dağıtımcı şirketlere tepki gösterdi. BECTU Başkanı Philippa Childs, “Sinemalar şu anda güvenli şekilde işleyebilir. Kararın mesuliyeti, ileride daha fazla para kazanma umuduyla gişe yapacak filmleri erteleyen dağıtımcılara aittir. Bu bir dar görüşlülüktür. Eğer diğer sinemacılar da Cineworld’ü izlerse, altı ay içerisinde sektörün çalışıyor halde olması çok zor” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.