kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5155
EURO
34,7315
STERLIN
40,5664
BITCOIN
$63.379
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Londra’lılar ‘Özgürlük’ döneminden endişeli

Londra’lılar ‘Özgürlük’ döneminden endişeli
21.07.2021
0
A+
A-

İNGILIZ hükümeti, 19 Temmuz itibariyle ülkedeki tüm yetişkinlere tek doz Covid-19 aşısı sunma hedefine ulaştı. Ardından, Başbakan Boris Johnson’ın “Özgürlük Günü” diye adlandırdığı normalleşme adımları kapsamında bir metre olan sosyal mesafe kuralı ve yasal maske zorunluluğu kaldırıldı. Ancak, ülkede 18 yaşından küçükler dahil edilince toplam nüfusun sadece yüzde 54’ü tam olarak aşılandı. Bu nedenle bazı bilim insanları, aceleci davranıldığını düşünüyor. Fakat bazı uzmanlar da aşılama ve sürü bağışıklığı stratejisinin bir arada izlenmesi gerektiğini belirterek kararı yerinde buldu.

Bu hafta Londra Gazete olarak Londra’da yaşayan toplum üyelerimiz ile İngiltere hükümetinin 19 Temmuz ile ilişkin aldığı ‘Özgürlük Günü’ kararını değerlendirdik.

Faruk Tinaz

17 ayı aşkın süredir devam eden Covid-19 kısıtlamalarının artık bireylerin ruh sağlığını etkilediği ve hatta aileleri yok ettiği için hepimiz bitmesini istiyoruz. Bir avukat olarak, karantinadan bu yana boşanma meselelerinde çarpıcı bir artış olduğunu onaylayabilirim. Ancak, hükümetin sağlam bir karar alamadığını ve şu anda o zamandan beri en büyük Covid dalgasıyla karşı karşıya olduğumuzu şiddetle değerlendiriyorum. Hükümet birinci ve ikinci covid dalgasından ders çıkaramadı ve yine batmak üzere. İstatistikler, yetişkin insanların çoğunluğunun aşılanmış olmasına rağmen, pozitif covid-19 vakalarında hala bir artış olduğunu ve üçüncü bir koronavirüs dalgasının yolda olduğunu ve hız yavaşlamazsa, ulusal salgının yakında büyüyebileceğini gösteriyor. 2020 kışında ülkeyi vuran ikinci dalgadan daha büyük. Kısıtlamaların kaldırılması, yaz tatili için okulların kapatılması etkiyi yavaşlatacak olsa da, kesinlikle salgını hızlandıracak. Enfeksiyonlardaki keskin artış, hastaneye yatışlarda katlanarak artışa yol açacak ve binlerce çocuk ve genç insan aşı koruması olmayan bir virüse maruz kalacağı için hastaneye kaldırılanlardan bazıları ölecek. Maskelerin çıkarılması doğru bir karar değildi, eğer kimse maske takmıyorsa Covid riski artacak ve bu da başta aşı olmayan çocuklar ve gençler olmak üzere herkesi daha az güvende hale getirecek. Ayrıca, daha fazla enfekte olmuş kişi, yeni varyant geliştirme riskinin daha yüksek olduğu anlamına gelir ve kısıtlamaların hafifletilmesiyle, önümüzdeki haftalarda yeni varyantların yüksek riski ile salgın muhtemeldir.

Dervişe Kızıl

19 Temmuz özgürlük gününe katılmıyorum. Son 4 haftada vakalar arttı ve hala artıyor, neden her şeyi açalım? anlam ifade etme. Bir ay daha zarar vermezdi ama çok daha fazla insan aşılanacaktı. Hala çok endişeli olan kocam gibi birçok savunmasız insan var. Çift aşı olmasına rağmen yine de covid olabilir. İnsanlar hala çok endişe verici olan hastanelere kabul ediliyor.

Tolga Hassan

Covid vakalarının artması hükümetlerin hatası, kısıtlamalar getiriyorlar ama hiç katı değiller, sonra vakaların artacağını bilerek kısıtlamaları gevşetmeye karar verdiler, sonra vakalar artıyor diye bizi cezalandırdılar ve saçma sapan ifadeler kullandılar. “Artan covid vakaları hane halkının yayılmasının nedenidir” gibi şeyler söylendi. Şimdi, vakalar günde 100.000’e çıkarsa, Eylül ayında başka bir lockdown uygulamayı planlıyorlar. Hükümet enfeksiyon oranına karşı ölüm yüzdesine bakmıyor.

Ozzie Gezici

Koronavirüs hiç bir yere gitmeyecek. Şu anda, sonbaharda veya önümüzdeki baharda da kısıtlamaları kaldırdığımızda büyük olasılıkla bir artış görecektik. Aşılama programının temel faydasının, vakaları düşürmek yerine daha düşük hastaneye yatış ve ağır hastalık oranlarında düşüş sağlamasıdır. Ayrıca, bağışıklığın aşılamadan altı ay sonra zayıflama olasılığı da var dolayısıyla, karantinaları kaldırmak için en iyi zamanın şimdi. Salgınla alakalı kısıtlamalarda hükümetin değil vatandaşların karar vereceği yepyeni bir uygulamaya geçildi. Herkes kendinden sorumlu olması lazım öncellikle, hepimiz bu virüs ile yaşamayı öğrenmek zorundayız. Öte yandan, Delta varyantının bulaşıcı olması ve aşılara karşı biraz daha dirençli olması nedeniyle daha tehlikeli olduğunu biliyoruz. Bu, hükümetin aldığı bir kumar ve enfeksiyon oranları yavaşlamadıkça, başka bir ulusal karantinaya gidebiliriz ve hükümetin kısıtlamaları yeniden başlatması gerekecek. Hükümet doğru bir karar veriyoruz ama hepimizin yine kişisel tedbirleri elden bırakmamız lazım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.