kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5159
EURO
34,8944
STERLIN
40,7588
BITCOIN
$64.771
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuş yine hayal oldu

Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuş yine hayal oldu

İngiltere hükümeti, ‘Birleşik Krallık’tan Kuzey Kıbrıs’a (KKTC) direkt uçuşlara izin verin’ başlıklı imza kampanyasına yanıt verdi.

İngiltere’de Parlamentoya sunulan dilekçelerin 10 bin imzaya ulaşması durumunda hükümet talebe yanıt vermek zorunda kalıyor. İmza sayısının 100 bini geçmesi durumunda da dilekçenin talebi Parlamentoda tartışılıyor.

Kısa bir süre önce İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk Kadir Kanizi tarafından oluşturulan ‘Kuzey Kıbrıs’a direktu uçuş yetkisi verin’ başlıklı imza kampanyası oluşturulmuştu. Yaklaşık 13 bin imza toplanan imza kampanyasında İngiltere hükümeti 27 Mayıs’ta yazılı bir açıklamada bulunarak kampanyaya cevap verdin.

 ‘KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’Nİ BAĞIMSIZ BİR DEVLET OLARAK TANIMIYOR

İngiltere hükümeti daha önce verdiği cevabın aynısını tekrar vererek, Birleşik Krallık’tan Kuzey Kıbrıs’a direkt üçük ile ilişkin şu açıklama yaptı:

Birleşik Krallık Hükümeti’nin, Kuzey Kıbrıs ve İngiltere arsında direkt uçuşlara izin verme gibi bir planı yoktur. Doğrudan uçuşlar, uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülükleri ihlal eder. Uluslararası toplumun geri kalanına göre, Birleşik Krallık, kendi ilan ettiği ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak tanımıyor.

HAVA HİZMETLERİ ANLAŞMASI MÜZAKERESİ GERÇEKLEŞTİREMEZ

Birleşik Krallık, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni, Kıbrıs adasının egemen makamı olarak kabul etmektedir. Sonuç olarak Birleşik Krallık hükümeti, Kıbrıs’ın kuzeyindeki idare ile bir Hava Hizmetleri Anlaşması müzakeresi gerçekleştiremez.

Kıbrıs Cumhuriyeti, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ile Kıbrıs’ın kuzey kesiminde herhangi bir havaalanı belirlememiştir; bu nedenle, Kıbrıs’ın bu bölgesindeki hiç bir havaalanı ICAO tarafından uluslararası trafiğe açık olarak listelenmemiştir.

DİREKT UÇUŞLARA İZİN VERMESİ HUKUKA AYKIRI OLACAKTIR

İngiltere Yüksek Mahkemesi ayrıca 2009 yılında (Kıbrıs Türk Hava Yolları v Ulaştırma Bakanı) Kıbrıs’ın kuzeyindeki Ercan havaalanına direkt uçuşlara izin vermenin uluslararası yasal yükümlülüklerimizi ihlal edeceğine karar verdi. Bunun nedeni, hangi havalimanlarının gümrük havalimanları olarak belirleneceğini seçmek de dâhil olmak üzere, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 1944 Chicago Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesi kapsamındaki haklarına saygı göstermemesidir. Bu karar 2010 yılında Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı. Bu çerçevede, Hükümetin Kıbrıs’ın kuzey kısmına direkt uçuşlara izin vermesi hukuka aykırı olacaktır.

Yorumlar

  1. krismis says:

    Halen daha İngiltere’nin eteklerinden ayrılmıyoruz. Burnu sümüklü ağlayarak annesinin eteğine sarılan çocuktan ne farkımız var Allah’ını severseniz. Bugün aynı dili konuştuğumuz soydaşlarımızla başımız dik vicdanımız hür bir şekilde, topak bütünlüğümüz ve bizi tanımayanlara bu sizin hatanız dedirtecek davranışlar sergilemeliyiz.