kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1877
EURO
35,0083
STERLIN
40,8055
BITCOIN
$64.998
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İşçi Partisi’nin Hornsey&Wood Green adayı Catherine West

İşçi Partisi’nin Hornsey&Wood Green adayı Catherine West
27.06.2013
0
A+
A-

İslington Belediye Lideri Catherine West, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde Hornsey&Wood Green bölgesi için girdiği ön seçimi kazanarak partisinin milletvekili adayı oldu. Tecrübeli politikacı açık farkla kazandığı ön seçimin ardından ilk röportajını Londra Gazete’ye verdi. Beraberinde parti aktivistlerinden Peray Ahmet’le birlikte toplantıya gelen West, seçimlerde son iki dönemdir Liberal Demokrat Parti’nin kontrolünde olan meclis koltuğunu kazanacağından emin olduğunu söyledi. Crouch End, Hornsey and Muswell Hill bölgelerinde yaşayan ve aslında İşçi Parti’li olan çok sayıda seçmeni de yeniden kazanacaklarına inandığını da vurgulayan milletvekili adayı, bölgede yaşayan Türk ve Kürt seçmenlerden de sandık başına gitmeleri ve kendisine destek vermeleri çağrısında bulundu.

WOOD GREEN’İ UNUTULMUŞ BÖLGE OLMAKTAN KURTARACAĞIZ

İşçi Partisi adayı Catherine West, Hornsey bölgesinde bulunan A to Z Catering firmasında gerçekleşen buluşmada muhabirlerimizin sorularını cevapladı. Seçim bölgesi olan Wood Green & Hornsey bölgelerinin önemli bir bölümünün ihmal edildiğini savunan West, meclise girmesi halinde bu bölgelerin geliştirilmesi konusunda  çaba harcayacağını vurguladı. Özellikle 1980’li yıllarda iktidarda olan Muhafazakar Parti döneminde Wood Green ve Tottenham gibi bölgelerin geri bırakıldığını ileri süren West, bu durumun sürmesinin kaygı verici sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Kadın aday, bölgede yaşanan şiddet olayları ve çeteleşmelerin de, bu yönde geliştirilebilecek projelerle engellenebileceğini ifade etti.  Seçim bölgesinde ciddi sayıda Türk ve Kürt kökenli vatandaşın yaşadığına işaret eden Catherine West, toplumumuzun en önemli problemlerinin başında barınma sorununun geldiğini vurguladı. 2015 yılına kadar lideri olduğu İslington belediyesine, sert kesintilere rağmen 2 bin belediye evi daha sağlanacağını hatırlatan West, benzer çalışmaları Wood Green bölgesi için de  hayata geçirilmesine öncelik vereceğini söyledi.

Kesintilerin seçim bölgesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerde yoksulluk ve işsizliği arttırdığına dikkat çeken, İşçi Partisi adayı, rakibi Lynne Featherstone’u kabinede bakan olmasına rağmen buna seyirci kalmakla suçlayarak şunları söyledi “Bir dönem seçim kampanyasında birlikte çalıştığım Tottenham milletvekilimiz David Lammy, 80’li yıllarda Tottenham ve Wood Green’in ‘unutulmuş’ bölgeler olduğunu sık sık hatırlatıyor. Maalesef bu durum devam ediyor ve  bölgedeki sağlık ve eğitim hizmetlerinin kalitesine de olumsuz etkiliyor.  Featherstone’un üyesi olduğu koalisyon hükümetinin tasarruf politikaları kapsamındaki kesintilerin aileleri en çok etkilediği yerler arasında Hornsey&Wood Green bölgesi de bulunuyor. Her bir ailenin sağlık, eğitim ve belediye hizmetleri gibi alanlarda yıllık kaybı 4 bin sterlin dolayında. Bunun yoksullaşmayı ve işsiz sayısını artıracağı ortada.  2011 yılındaki yağma olaylarının başlangıç noktasının Wood Green’e sınır Tottenham olduğu düşünülecek olursa, kesintilerin sosyal sonuçlarının kaygı verici olduğunu görmek gerekiyor.”

Konuşmasında enerji   şirketlerinin gaz, elektrik fiyatlarının astronomik biçimde yükselttiğinin de altını çizen Catherine West, özelleştirmenin giderek kontrolsüzleştiğini savundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.