kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2126
EURO
35,1189
STERLIN
40,8558
BITCOIN
$65.256
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Kenevir katkılı 4 milyon pound değerinde şeker yapmaktan tutuklandı

Kenevir katkılı 4 milyon pound değerinde şeker yapmaktan tutuklandı
11.12.2020
0
A+
A-

Bir adam, yaklaşık 4 milyon Pound değerinde kenevirli tatlılar üretip ve sadece kanser hastalarına ağrılarını hafifletmek için sattığını iddia ettiği için hapse atıldı.

Dunmow, Church Lane’den 54 yaşındaki Ryan Dobson (08.03.66), 10 Aralık Perşembe günü Snaresbrook Crown Court’ta toplam dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı mahkemede daha önceki bir duruşmada suçunu kabul etti:

B Sınıfı bir ilaç tedarik etmenin üç sayımı (kenevir şekerlemesi, kenevir buharı ve kenevir balsamı)
B Sınıfı bir ilaç tedarik etme niyetiyle bulundurma (esrar)
B Sınıfı bir ilaç (esrar) üretmek
B Sınıfı bir uyuşturucunun ithalatı (esrar)
Yasaklanmış bir silaha sahip olma (kılık değiştirmiş ateşli silah)
Sersemletmek ve etkisiz hale getirmek için bir elektrik akımının boşalması için bir silaha sahip olma
A Sınıfı bir uyuşturucunun (kokain) bulundurulması
Mahkeme, 4 Kasım 2019’da Met’in Uzman Suç Komutanlığı dedektiflerinin, Dobson’un Essex’teki ev adresinde, ağırlıklı olarak mutfakta ve garajda yer alan büyük ve sofistike bir uyuşturucu üretim operasyonu keşfettikleri yerde bir arama emri çıkardılar.

Memurlar, Dobson’un profesyonel olarak paketlenmiş küp şeklinde haşlanmış tatlılar şeklinde kenevir şekerlemeleri ve profesyonel olarak paketlenmiş ve etiketli vakumlu plastik cüzdan tipi ambalajlarda  kenevir sapları yapmasını sağlamak için ekipmanın yanında büyük miktarda esrar buldu.

Dedektifler, Dobson’un bir seferde 900 kenevir tatlısını hızlı bir şekilde üretmesini sağlayan, bazıları kenevir yağıyla kaplı 12 kauçuk tatlı küp boyutlu kalıp buldu.

İki farklı kenevir türü ve ambalajları, hem boş durumda doldurulmaya hazır halde hem de kenevir şekerlemesi veya  esrar içeren “satışa hazır bitmiş ürün” olarak bulundu.

Savcılık avukatı John Clifford mahkemeye, kenevir tatlılarının ağırlığı ve temsili değerine dayanarak, garajında ​​ele geçirilen 28 büyük kutuda bulunan 20.100’den fazla boş teneke ile  745.920 gram potansiyel olduğunu söyledi. £3,729,600 değerinde.

Dobson’un ev adresini ararken, dedektifler ayrıca az miktarda kokain, biri meşale gibi gizlenmiş iki şok tabancası ve iki şifreli cep telefonu buldu.

Mahkeme, sersemletici silahların hiçbir meşru amacı olmadığını, çalışır durumda olduğunu ve şüphesiz Dobson’un esrar üretiminde yasadışı yasaklanmış ticari işi ile bağlantılı olarak kullanıldığını duydu.

Bir telekomünikasyon uzmanı, her iki cep telefonunun da “EnchroChat” adlı şifreli yazılım çalıştırdığını doğruladı.

Uzman, altı aylık bir sözleşme için £1.500  olarak fiyatlandırılan bir EncroChat cihazını kullanmanın maliyeti ve doğası nedeniyle, bir kişiyle birden fazla cihaz bulmanın olağandışı olduğunu söyledi.

Mahkeme, bu cihazlardan birine sahip olan herhangi birinin, organize bir suç şebekesi içinde kesinlikle bir yönetim veya operasyon işlevinde olacağını ve operasyonun ölçeği hakkında net bilgiye sahip olacağını duydu.

Dobson’un elinde iki EnchroChat cihazı bulunmasına rağmen, bu soruşturma Venetic Operasyonu’nun bir parçası değil.

Dobson, kendisine yöneltilen suçlamaları itiraf etmesine rağmen, şekerleme kutularının ticari bir üretim hattı veya mali kazanç için olmadığını ve sadece kanser hastalarına esrar sattığını savundu.

“Dobson, kanser hastalarının ağrılarını hafifletmek için keneviri tıbbi amaçlarla sattığını iddia etti. Ancak tıbbi eğitimi yok ve ele geçirilen esrar yasa dışı. Kenevir ürünlerini maddi kazanç için satıyordu.

“Bu mahkumiyet ve bu yasa dışı ürünlere el konulması, Met’in tüm koruma sorunlarının üstesinden gelme ve uyuşturucu üretimi ve tedarikiyle ilgili olanları adalete teslim etme taahhüdünü temsil ediyor.”

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.