kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
STERLIN
40,7492
BITCOIN
$64.356
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

İngiltere’den AB’ye “Brexit” resti: Gözümüzü kırpmadan çıkarız

İngiltere’den AB’ye “Brexit” resti: Gözümüzü kırpmadan çıkarız
06.09.2020
0
A+
A-

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in “Brexit anlaşmasının imzalanıp imzalanmayacağı hala belirsiz” açıklaması İngiltere’yi kızdırdı. İngiltere AB danışmanı Frost, “AB bir önceki hükümetin blöflerine alıştı, görevdeki hükümet anlaşmasız çıkmaktan korkmuyor’ dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Birliği’nin Birleşik Krallık’ın ne istediğini net olarak açıklamaması nedeniyle Brexit sonrası bir anlaşma olup olmayacağının belirsiz olduğunu söylesi İngiltere’nin tepkisine neden oldu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un AB danışmanı ve baş Brexit müzakerecisi Lord David Frost, ‘AB bir önceki hükümetin blöflerine alıştı, görevdeki hükümet anlaşmasız çıkmaktan korkmuyor’ ifadelerini kullandı.

“AB’YE SON UYARIMIZ”

Müzakereci David Frost Brexit ile ilgili olarak yaptığı açıklamada AB’yi hedef aldı.  “AB sözümüzü ciddiye almamayı öğrendi” diyen Forst, “AB’ye son uyarımız. Brexit anlaşması belirsiz değildir. Tavrımız net” dedi. Frost, AB’nin geçmiş İngiliz hükümetiyle kendilerini karıştırmamaları gerektiğini vurgulayarak “Bu yüzden bu hükümetin görevi, söylediklerimizde ciddi olduğumuzu ve bizi ciddiye almaları gerektiğini anlamalarını sağlamak” dedi.

BİR YILLIK ZORLU GEÇİŞ DÖNEMİ

Mevcut durum itibariyle İngiltere’nin AB üyeliğinin tam manasıyla sonlandırılması ve teknik meselelerin aşılması için yaklaşık bir yıl sürecek olan zorlu geçiş dönemine girildi. 2020 sonuna kadar tamamlanması beklenen bu geçiş döneminin ardından İngiltere ve AB arasında üyeliğe dair herhangi bir mekanizma kalmayacak. Bu noktada tarafların kabul ettiği ve parlamentoların onayladığı Brexit anlaşması her ne kadar sert temellere dayanmasa da bu sürecin doğal birer yansıması olarak Avrupa Parlamentosundaki İngiliz parlamenterler koltuklarını kaybedecek, taraflar arasındaki kurumsal bağlar sona erecek ve İngiliz politikacılar ve bürokratlar AB’nin kurum içi toplantılarında temsil edilmeyecek. Yani geçiş döneminin tamamlanmasıyla birlikte İngiltere, AB üyesi olmayan diğer ülkeler gibi hareket edecek. Bununla birlikte, tarafların uzlaşmasına göre, geçiş süreci sona erene kadar AB normlarına ve kurallarına uymaya ve Avrupa Adalet Divanının kararlarını tanımaya devam edecek. Öte yandan, 31 Ocak’ta AB’den ayrılan İngiltere, birlikle ticaret başta olmak üzere ikili ilişkiler konusunda kapsamlı müzakereler yürütüyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.