kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
STERLIN
41,1585
BITCOIN
$70.718
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz turizmciler kritik noktada

İngiliz turizmciler kritik noktada
25.08.2020
0
A+
A-

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), seyahat endüstrisindeki sıkıntıların artık kritik bir noktaya geldiğini ve çaresizce devlet yardımı beklediğini açıkladı. Verilere göre sektörde şimdiden 39 bin kişi işini kaybetti, önemli firmalar kayyum yönetimi altına girdi.

İngiltere’de seyahat endüstrisinin yaşadığı sıkıntılar ‘kritik bir noktaya’ ulaştı. BBC’de yer alan habere göre, bu sektördeki şirketler çaresizce devlet desteği bekliyor.

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), şimdiden seyahat sektöründe 39 bin kişinin işini kaybettiğini duyurdu. Şirketlerin yüzde 65’inin personel çıkarttığı ya da bu yönde planlamalara başladığı kaydedildi. ABTA, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni bir program açıklanmaması halinde seyahat sektöründe çok daha fazla kişinin işini kaybedeceği uyarısında bulundu.

ABTA CEO’su Mark Tenzer yaptığı açıklamada, “Hükümetin seyahat kısıtlamalarını kaldırması beklenen etkiyi yaratmadı. Ne yazık ki işletmeler olumsuz etkilenmeye devam ediyor ve endişe verici oranda işçi çıkartılıyor. Yoğun rezervasyonla geçmesi gereken dönem bitiyor ve aynı zamanda hükümetin maaş destek programı da sona eriyor. Bu durum çok sayıda insanın geçimi için yıkıcı olacak” ifadelerini kullandı.

Tenzer, “Birçok firma kapılarını yeniden açamadı. Tanınmış, saygın şirketlerin kayyum yönetimine düştüğünü gördük. Çok daha fazla sayıda firma iflas açıklayabilir. Hükümet desteğine çaresizce ihtiyacımız var” diyerek sözlerini sürdürdü.

Özellikle gençlere ve öğrencilere yönelik uzun mesafeli seyahat turları düzenleyen STA Travel, cuma günü faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu hareket, 500 kişinin işini kaybetmesi tehlikesini doğurdu. Daha önce Hays Travel, iptal edilen rezervasyonlar nedeniyle 900 personeliyle yolları ayırma kararı almıştı. İngiltere’nin en büyük tur operatörü Tui ise mayıs ayında küresel çapta 8 bin işçi çıkaracağını, temmuzda ise İngiltere ve İrlanda’daki 166 acentesini kapatacağını duyurmuştu.

ABTA, özellikle seyahat endüstrisini hedefleyen bir tedbir paketinin hayata geçirilmesi için Maliye Bakanı Rishi Sunak’a mektup yazdı. ABTA, salgın nedeniyle ikinci kez karantina uygulanması halinde sektörün yüzde 96’sının iflas tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını öne sürdü.

İngiliz Hükümeti, geçen hafta aldığı bir kararla riskli gördüğü ülkelerin yer aldığı listeyi güncellemişti. Buna göre Fransa, Hollanda, Monaco, Avusturya, Malta’nın da aralarında bulunduğu 11 ülke daha ‘salgın için güvenli yer değil’ şeklinde ilan edilmişti. Bu listedeki ülkelere gidenler, İngiltere’ye döndükten sonra 14 gün karantina altına girmek zorunda.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.