kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4910
EURO
34,9434
STERLIN
40,7450
BITCOIN
$63.599
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Yurtdışından gelenlere karantina uygulayacak olan İngiltere’ye 500 şirket dava açıyor

Yurtdışından gelenlere karantina uygulayacak olan İngiltere’ye 500 şirket dava açıyor
08.06.2020
0
A+
A-

İngiltereli yetkililerinin analiz sonuçlarına göre İngiltere’de uçuşların açılmasıyla birlikte vaka sayılarının artacağı açıklandı.

İngiltere Hükümeti, aldığı karar ile yurt dışından ülkeye gelen yolculara 14 günlük karantina uygulamaya başladı. Hong Kong’tan Londra Heathrow havalimanına giden BA32 sefer sayılı yolcular 14 günlük karantinaya giren ilk yolcular oldu.

Yolcular uçak içinde form doldurarak kalacakları adresleri bildirdi. 14 gün içinde yolcuların belirttikleri adresten dışarı çıkmaları ise yasaklandı. Karantinayı ihlal edenlere  1.000 £ ( 8600 TL) ceza uygulanacak.

İngiltere’nin en büyük tur operatörlerinden Tui ve Jet2 de karantina uygulamasından dolayı Haziran ayı içindeki tüm seferlerini iptal etti. British Airways, Easyjet ve Ryanair ise 14 günlük karantina uygulamasından son derece rahatsız olduklarını açıkladı.

Öte yandan yapılan açıklamada, İrlanda Cumhuriyeti, Manş Adaları ile Man Adası’ndan gelecek yolcuların karantinaya alınmayacağı belirtildi.

İngiltere’ye giriş yapanların 14 gün karantinaya tabi tutulması uygulamasına, seyahat şirketleri öfkeli. İngiliz seyahat endüstrisinin oyuncuları karara sert serp tepki gösterdi. Kararı ‘kötü düşünülmüş’ ve ‘ekonomik bakımdan yıkıcı’ olarak tanımlayan seyahat sektörü, hükümeti mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

”25 bin kişi işini kaybeder”

Heathrow Havalimanı’nın patronu John Holland-Kaye, kısıtlamaların 25 bin kişinin işini kaybetmesine neden olacağını ve İngiltere’nin dünyada hak ettiği yeri elde etmek için yürüttüğü savaşa zarar vereceğini söyledi.

Manş Tüneli’nin patronu Jacques Gounon ise, karantina uygulamasına ilişkin detayların geç açıklandığını ve bakanlıklar arasında uyumsuzluk olduğunu belirtti.

‘En kısa zamanda normalleşmek istiyoruz ama…”

Öte taraftan, karara öfkelenen çok sayıda hava yolu şirketi İçişleri Bakanı Priti Patel’e mektup yazarak, İngiltere ile hava koridoru kurulacak ülkelerin listesinin bir an önce yayınlanmasını istedi. Priti Petel daha önce yaptığı açıklamda, ”Mümkün olan en kısa sürede normalleşmek istiyoruz ama insanların hayatı pahasına değil.” açıklamasını yapmıştı.

‘Quash Quarantine!

İngiliz hava yolu şirketleri Başbakan Boris Johnson’un karantina politikasını mahkemeye taşımaya hazırlanırken, ülke genelinde 500 seyahat şirketi daha davaya müdahil olmaya hazırlanıyor. Hava yolu şirketleri, oteller, acenteler ve tur operatörleri, ‘Quash Quarantine’ (Karantinaya Son Ver!’ isimli bir grup oluşturdu.

”Kötü düşünülmüş, uygulaması zor bir karar”

Quash Quarantine’in liderliğini yapan PC Agency’nin CEO’su Paul Charles, ”Bu, kötü düşünülmüş ve uygulaması zor ve ekonomik açıdan zarar veren bir karar. Hükümetin karantina politikasında, bir elekte bulunandan daha fazla delik var.” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un aldığı karantina kuralları ülkede tepki çekmiş, IAG CEO’su kararı mahkemeye götüreceklerini açıklamıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.